Cele mai mari falimente provocate de criza financiară

Pentru unele companii, ca Lehman Brothers, falimentul a însemnat moartea. Activele lor valoroase au fost vândute, iar carcasa putredă a fost lăsată la dispoziţia administratorului. În cazul altora, falimentul a fost mai mult ca un accident de maşină, o etapă în care s-au scuturat de mizerie, au scăpat de activele toxice, iar acum se pregătesc pentru o nouă etapă de dezvoltare.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Cele mai mari falimente provocate de criza financiară

Cele mai mari falimente provocate de criza financiară (Imagine: Mediafax Foto/AFP) F

Marea recesiune, care a debutat în momentul prăbuşirii pieţei creditelor neperformante, spărgând bula imobiliară, a atras după sine un val de falimente, unele dintre ele fiind printre cele mai mari din Statele Unite.

Revista Forbes a întocmit un clasament al celor mai răsunătoare falimente, începând din decembrie 2007, după datele oferite de Biroul Naţional de Cercetare Economică, şi prezintă stadiul în care se află respectivele companii în prezent.

1. Lehman Brothers, cu active de 691,1 miliarde de dolari (data declarării falimentului - 15 septembrie 2008)

La trei ani de când Lehman s-a prăbuşit, cele mai bune dintre activele acesteia aparţin acum băncii de investiţii Barclays Capital, în timp ce Nomura a preluat o parte din afacere, iar BlackRock a achiziţionat iShares ETF.

Prăbuşirea Lehman Brothers a fost cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite şi a generat criza financiară mondială care a urmat.

Citeşte mai multe despre cele mai mari falimente provocate de criză pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici