Migraţia creierelor, un fenomen care se frânează cu cap

România n-are o strategie pentru recucerirea inteligenţei. Fenomenul migraţiei creierelor nu a în­ceput cu România. Alimentat de să­răcie, de viziuni înguste, de dispe­rare, de dorinţa de a zbura sus sau de contexte politice de tipul extinderii Uni­unii Europene, este un fenomen la scară globală pe care fiecare ţară se stră­duieşte să îl gestioneze aşa cum poate.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Migraţia creierelor, un fenomen care se frânează cu cap

Migraţia creierelor, un fenomen care se frânează cu cap

Dacă poate. Dar, în vreme ce Is­ra­elul a demonstrat recent că e posibil să gândeşti o strategie pe termen lung cu care să îţi convingi elitele să se întoarcă în ţară, în România, me­di­c­­ii, asistentele, studenţii pe care se bat Harvard şi Princeton, spe­ci­a­liştii din IT sau telecomunicaţii, cer­ce­­t­ă­to­rii sau profesorii aleg să pună în practică în alte ţări ceea ce au învăţat.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici