Ţările cu cele mai mari rezerve de gaze naturale. Cine va controla economia mondială

Dezastrul nuclear din Japonia a readus în actualitate discuţiile legate de nevoia găsirii unei alternative pentru energia atomică. Din ce în ce mai multe ţări caută o sursă eficientă şi mai puţin periculoasă de energie, relatează publicaţia americană Business Insider.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Ţările cu cele mai mari rezerve de gaze naturale. Cine va controla economia mondială

Ţările cu cele mai mari rezerve de gaze naturale. Cine va controla economia mondială

Japonia este deja cel mai mare importator de gaze naturale lichefiate din lume, în condiţiile în care cererea globală este aşteptată să sară de 5,1 trilioane (adică 5.100 de miliarde - n.r.) de metri cubi (tmc) până în 2035, cu 1,8 tmc mai mult decât în prezent. O mare parte din cantitatea suplimentară de energie necesară în viitor va fi importată, cel mai probabil, din ţări care nu fac parte din Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD).

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, în următorii 24 de ani, statele non-OECD vor asigura în jur de 80% din surplusul de energie necesar la nivel mondial. Un raport întocmit de agenţia citată mai arată că Rusia va trebui să-şi tripleze nivelul de producţie pentru a face faţă cererii din 2035.

În acest context, jurnaliştii americani au realizat un top al ţărilor cu cele mai mari rezerve de gaze naturale.

Locul 10 - Algeria: 4,5 tmc (2,37% din rezervele totale dovedite de gaz natural din lume)

Locul 9 - Venezuela: 4,98 tmc (2,68% din rezervele totale dovedite de gaz natural din lume)

Citeşte mai multe despre ţările cu cele mai mari rezerve de gaze naturale pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici