- Home
- Sănătate
- (08.09.2024, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperită gena care te face să trăieşti mai mult. Se mai găseşte la muşte şi la viermi
Cercetările daneze au identificat proteina Oser1 ca fiind factorul-cheie al longevităţii şi sănătăţii.
Urmărește
2143 afișări
A fost descoperită gena care te face să trăieşti mai mult
Somn, exerciţii fizice, viaţă socială, o dietă bogată în fructe şi legume. Există multe sfaturi despre cum să încerci să ai o viaţă lungă.
Totuşi, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au adăugat un plus de cunoştinţe pe această temă, descoperind rolul unei proteine cunoscute sub numele de Oser1, care pare să aibă o mare influenţă asupra longevităţii şi ar putea deschide calea pentru noi tratamente.
Nu este prima dată când se identifică o asociere între o proteină şi o predispoziţie mai bună de a trăi mai mult şi mai sănătos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Un studiu anterior coordonat de Annibale Puca de la MultiMedica Group din Milano şi Paolo Madeddu de la Universitatea din Bristol a identificat rolul proteinei BPIFB4, în varianta sa Lav, la centenari.
10 gene au schimbat longevitatea
Acum, datorită unei lucrări ale cărei rezultate au fost publicate în revista Nature Communications, echipa daneză a identificat un nou factor pro-longevitate: „Este o proteină care există la diferite animale, precum muştele de fructe, viermii de mătase şi oamenii”, explică Lene Juel Rasmussen, autor al studiului.
Cercetătorii au descoperit Oser1 studiind un grup mai mare de proteine reglementate de factorul de transcripţie principal Foxo, cunoscut sub numele de hub de reglementare a longevităţii.
„Am găsit 10 gene care, atunci când le-am manipulat expresia, au schimbat longevitatea. Am decis să ne concentrăm pe una care părea să aibă o influenţă mai mare, gena Oser1”, spune Zhiquan Li, primul autor al cercetării.
După ce au studiat-o pe modele animale, oamenii de ştiinţă se concentrează acum pe rolul genei la oameni, „dar până în prezent s-au publicat foarte puţine informaţii despre acest lucru”, subliniază specialiştii.
Scopul este ca identificarea să ofere noi ţinte de medicamente pentru bolile legate de vârstă, cum ar fi bolile cardiovasculare şi neurodegenerative.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe