- Home
- Sănătate
- (01.10.2024, 11:39)
- Daniel Contescu
Ajută apa de orez la creşterea părului? Dermatologii s-au pronunţat fără echivoc
Experţii comentează noua tendinţă de frumuseţe care a explodat pe reţelele de socializare.
Urmărește
5076 afișări
Ajută apa de orez la creşterea părului? Dermatologii s-au pronunţat fără echivoc
Celebrele remedii ale bunicii, acele metode de tratare a unei probleme de sănătate mai mult sau mai puţin majore transmise din generaţie în generaţie prin tradiţia orală, devin din ce în ce mai populare prin intermediul reţelelor de socializare.
Obiceiurile familiei din toate părţile lumii găsesc rezonanţă internaţională datorită internetului şi difuzării de videoclipuri utile cu sfaturi. Cea mai recentă tendinţă este folosirea apei de orez pentru a întări părul şi pentru a ajuta la recreştere.
Videoclipurile legate de apa de orez au strâns peste 986 de milioane de vizualizări pe TikTok. Fiecare are metoda lui, sunt cei care aplică zilnic preparatul şi cei care îl lasă să fermenteze folosind coji de citrice pentru a masca mirosul urât pe care îl degajă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Cei care sugerează aceste metode, probabil pentru a avea conţinut nou şi pentru a creşte vizualizările, susţin că este eficientă şi că ajută la refacerea părului şi la întărirea acestuia. Dermatologii, însă, nu sunt atât de convinşi.
Tradiţie asiatică
Utilizarea apei de orez ca şi compresă de păr provine din Asia şi datează de mai bine de o mie de ani. Ar avea legătură cu tradiţia femeilor Yao din China. Sunt persoane care au părul lung şi drept şi folosesc aceste comprese de ani, pentru a-l trata. Şi în Japonia, femeile din trecut foloseau apa de orez în acest fel.
În ţările în care folosirea orezului în gătit este larg răspândită, nu este greu de imaginat că femeile găseau o modalitate de a evita irosirea apei folosite la gătit. Orezul este bogat în nutrienţţie, de la magneziu la acid folic, iar apa de orez este bogată în fenoli motiv pentru care este folosită împotriva alopeciei.
Însă, conform experţilor, nu există suficiente dovezi care să demonstreze că apa de orez reface părul. Din punctul lor de vedere, poate provoca chiar daune unor persoane.
Dr. Rhonda Farah explică că apa de orez poate deteriora părul creţ şi fragil, deoarece amidonul elimină umezeala de pe scalp. „Problema este că unii oameni cred că ceea ce mâncăm poate fi aplicat şi pe păr”, spune dr. Deirdre Hooper, subliniind faptul că acest lucru nu este întotdeauna cazul.
Potrivit specialiştilor, unele modificări care pot fi observate după utilizarea apei de orez ar putea fi legate de alţi factori, cum ar fi o dietă diferită. De fapt, cei care tind să folosească aceste remedii s-ar putea să-şi fi îmbunătăţit dieta şi tind să evite produsele procesate. Şi acest lucru poate fi valabil şi pentru femeile Yao sau pentru cele de tradiţie japoneză considerate a fi originea acestui remediu.
Este posibil, de asemenea, să existe confuzie cu extractele minerale de tărâţe de orez care sunt utilizate în produse pentru a ajuta la refacerea părului. Potrivit unui studiu din 2022, acest mineral încetineşte de fapt îmbătrânirea rădăcinii părului, dar este ceva complet diferit de apa de orez de la supermarket.
Dermatologii recomandă, aşadar, prudenţă şi, ca în orice altă tendinţă de pe reţelele de socializare, invită să nu aveţi încredere în ceea ce vedeţi online şi să contactaţi specialiştii din domeniu. Fiecare păr este diferit şi acelaşi remediu nu poate fi aplicat fără discriminare tuturor.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump