- Home
- Sănătate
- (07.03.2024, 15:41)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alertă sexuală: boli precum gonoreea şi sifilisul sunt în creştere în toată Europa
Cifrele reies dintr-un studiu făcut de Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, concluzia fiind că unele pot duce la infertilitate.
Urmărește
601 afișări
Alertă sexuală: boli precum gonoreea şi sifilisul sunt în creştere în toată Europa
Cazurile de boli cu transmitere sexuală sunt în creştere în Europa, cu 48% mai multe cazuri de gonoree, 34% de sifilis şi 16% de chlamydia. Alarma a fost trasă de un studiu al ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor), publicat în „Eurosurveillance”.
Constatările relevă o creştere îngrijorătoare a cazurilor de sifilis, gonoree şi chlamydia, indicând nevoia urgentă de o mai mare conştientizare a transmiterii ITS (infecţii cu transmitere sexuală) şi importanţa creşterii gradului de conştientizare şi consolidarea prevenţiei, accesul la testare şi tratamente eficiente pentru a aborda această provocare de sănătate publică. Dar studiul dezvăluie, de asemenea, că din ce în ce mai puţine persoane folosesc prezervative în relaţiile sexuale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
În 2022, numărul cazurilor raportate a înregistrat o creştere semnificativă faţă de anul precedent, raportându-se pe lângă creşterea cu 48% a cazurilor de gonoree, creşterea cu 34% a cazurilor de sifilis şi creşterea cu 16% a cazurilor de chlamydia, o creştere notabilă şi a cazurilor de limfogranulomul veneric şi sifilisul congenital, cauzate de transmiterea de la mamă la făt.
Aceste tendinţe evidenţiază necesitatea urgentă de acţiuni imediate pentru a preveni transmiterea ulterioară şi pentru a atenua impactul ITS asupra sănătăţii publice. „Abordarea răspândirii substanţiale a cazurilor de ITS necesită o atenţie urgentă şi eforturi concertate”, a spus Andrea Ammon, directorul ECDC.
În lumina creşterii cazurilor de ITS în Europa, oamenii ar trebui să ia măsuri proactive pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe partenerii lor. Testarea pentru ITS, în special pentru persoanele cu parteneri sexuali noi sau multipli, este esenţială pentru diagnosticarea precoce şi tratamentul în timp util.
Deşi infecţiile cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia, gonoreea şi sifilisul, sunt tratabile, ele pot duce totuşi la complicaţii grave de sănătate dacă nu sunt tratate. Acestea includ, dar nu se limitează la, boala inflamatorie pelvină sau durerea cronică.
În plus, chlamydia şi gonoreea pot duce la infertilitate, în timp ce sifilisul poate provoca probleme neurologice şi cardiovasculare. O infecţie cu sifilis netratată în timpul sarcinii poate duce la vătămări grave la bebeluşi.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe