Ambalajele alimentare pot conţine substanţe chimice asociate cancerului de sân - studiu

Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveţia a identificat 189 de substanţe chimice potenţial cancerigene în ambalajele alimentare comune, dintre care 76 ar putea fi transferate în alimente, relatează medicalnewstoday.com.

Urmărește
1721 afișări
Imaginea articolului Ambalajele alimentare pot conţine substanţe chimice asociate cancerului de sân - studiu

Ambalajele alimentare pot conţine substanţe chimice asociate cancerului de sân - studiu

Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Toxicology, arată că plasticul conţine cele mai multe substanţe problematice - 143, urmat de hârtie şi carton cu 89. Sticla a fost singurul material de ambalare fără substanţe suspecte.

Studiul vine în contextul în care incidenţa cancerului de sân este în creştere în Statele Unite, în special în rândul femeilor tinere, deşi rata mortalităţii a scăzut cu 44% din 1989 datorită screeningului şi tratamentelor îmbunătăţite.

Ben Atkinson de la organizaţia Breast Cancer Now avertizează că, deşi studiul sugerează prezenţa substanţelor chimice potenţial dăunătoare în ambalaje, "nu dovedeşte o legătură concludentă între aceste substanţe chimice şi cancerul de sân".

Profesorul Jagdish Khubchandani de la Universitatea de Stat din New Mexico şi-a exprimat îngrijorarea faţă de constatări, subliniind că „dacă în regiunile cu reglementări rezonabile s-au identificat peste o sută de substanţe potenţial cancerigene, ne putem doar imagina ce se întâmplă pe pieţele mai puţin reglementate".

Pentru a reduce expunerea la aceste substanţe, experţii recomandă consumul de apă de la robinet în locul celei îmbuteliate, evitarea încălzirii alimentelor în ambalaje de plastic, depozitarea alimentelor în recipiente de sticlă, nu de plastic şi cumpărarea de produse locale şi consumul de fructe şi legume proaspete.

Experţii subliniază că menţinerea unei greutăţi sănătoase, limitarea consumului de alcool şi practicarea activităţii fizice rămân cele mai eficiente metode de reducere a riscului de cancer de sân.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici