- Home
- Sănătate
- (17.07.2023, 17:57)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avantajele postului intermitent „blând” 12:12
Modelul 12:12 îmbunătăţeşte metabolismul şi nu creează probleme de malnutriţie, răspunde nevoilor sociale şi nu pune corpul sub presiune
Urmărește
2697 afișări
Avantajele postului intermitent „blând” 12:12
Postul intermitent este la mare modă. Unii adoptă varianta „hard”, cu două zile de post total într-o săptămână, dar există şi unul „blând”, fără sacrificii şi fără să sari peste niciun prânz.
Postul 12:12 nu obligă la abstinenţă forţată sau la respectări nesăbuite. Doar prelungeşte postul natural nocturn cu câteva ore: el spune să nu cinezi târziu şi să eviţi să mănânci de îndată ce te trezeşti.
De exemplu, ultima masă se termină la ora 21 şi stomacul se ţine gol timp de 12 ore, amânând micul dejun până la ora 9. Multe studii promovează acest model 12:12, deoarece poate îmbunătăţi metabolismul şi în general nu provoacă probleme, spun specialiştii. Există şi un avantaj social: cinele cu prietenii sunt protejate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Probleme hormonale, dacă nu se mănâncă deloc în timpul zilei
Pe de altă parte, dietele în care se ia cina, dar nu se mănâncă niciodată în timpul zilei riscă să aibă repercusiuni asupra echilibrului hormonal. Medicii arată că pentru o fată sau femeie aflată la vârsta fertilă, săritul peste mesele din timpul zilei mai mult de o lună poate chiar inhiba menstruaţia. În postul de la 12:12, micul dejun este doar amânat, iar prânzul este obişnuit.
Nu sunt încurajate dietele nebuneşti. Pericolul abstinenţei necugetate de la alimente este malnutriţia. În perioadele de foamete, organismul poate extrage energie din adipocite, dar are nevoie şi de alţi nutrienţi, de la vitamine la acizi graşi, pentru care nu există stocuri.
Acesta este unul dintre motivele pentru care postul nu trebuie urmat de copii, vârstnici, gravide şi niciodată, fără strictă supraveghere clinică, de cei care suferă de vreo patologie specifică.
Un fapt interesant vine dintr-un sondaj pe un grup de aproximativ 2400 de femei din SUA (care au participat la studiul WHEL): s-a demonstrat că prelungirea postului nocturn (12:12 sau 12:14) reduce riscul de recidivă a cancerului de sân, susţine Lucilla Titta, coordonatorul programului Smartfood la IEO-Institutul European de Oncologie.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe