- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căldura afectează sistemul imunitar, crescând riscul de boli cardiovasculare
Un nou studiu a descoperit o legătură între vremea caldă şi răspunsul imun al organismului, oferind o perspectivă asupra modului în care temperaturile ridicate pot creşte riscul de boli cardiovasculare.
Căldura afectează sistemul imunitar, crescând riscul de boli cardiovasculare
Cercetătorii au analizat probe de sânge de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, şi au descoperit că vremea caldă a fost asociată cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine implicate în inflamaţie. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare.
Căldura a fost, de asemenea, legată de niveluri mai ridicate ale unor tipuri de globule albe cunoscute sub numele de monocite, un semn al inflamaţiei sau al unui răspuns imunitar, conform heart.org.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Nivelurile mai scăzute ale altor tipuri de celule albe din sânge, responsabile de combaterea infecţiilor, au fost de asemenea asociate cu temperaturile ridicate.
Dr. Daniel W. Riggs, autorul principal al studiului, a declarat că este surprins de numărul mare de celule sanguine afectate de expunerea pe termen scurt la vremea caldă. El crede că aclimatizarea la căldură ar putea fi un factor implicat.
Dr. Judith Lichtman, de la Yale School of Public Health, a declarat că studiul este important pentru că încearcă să înţeleagă mecanismele biologice din spatele riscului crescut de boli cardiovasculare în timpul temperaturilor ridicate.
Schimbările climatice vor creşte probabil numărul de evenimente extreme de căldură, a spus Riggs. Cercetările viitoare se vor concentra pe efectele pe termen lung ale expunerii la căldură şi pe modul în care acestea pot fi reduse.
Totodată, căldura a fost asociată cu niveluri mai scăzute de celule B, care luptă împotriva infecţiilor. Persoanele expuse la temperaturi ridicate ar putea fi mai susceptibile la boli cardiovasculare.
Plantarea copacilor ar putea atenua efectele negative ale căldurii asupra sistemului imunitar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă