- Home
- Sănătate
- (10.11.2024, 15:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cancerul de prostată: 4 pesticide au fost descoperite ca fiind mortale pentru om
Cercetătorii de la Societatea Americană de Cancer au analizat 295 de tipuri diferite de pesticide pentru a ajunge la o concluzie importantă; 22 sunt legate de acest tip de cancer, iar un număr de 4 sunt fatale.
Urmărește
14712 afișări
Cancer de prostată: 4 pesticide sunt mortale pentru om
În ultimii ani, atenţia faţă de potenţialele pericole ale pesticidelor a crescut, iar asta şi datorită diferitelor studii care au certificat riscurile.
Cel mai recent dintre acestea, realizat de Societatea Americană de Cancer, a legat 22 de pesticide de un risc mai mare de a face cancer de prostată.
Este un tip de cancer considerat un „mare ucigaş”, deoarece este cel mai frecvent în rândul bărbaţilor din Statele Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Pesticidele cresc riscul de cancer de prostată
Dintre acestea, doar 3 pesticide fuseseră deja identificate în studiile anterioare, în timp ce celelalte 19 nu fuseseră niciodată legate de riscul de cancer de prostată, iar aceasta este mare importanţă şi noutate adusă de studiu.
Pentru a demonstra pericolele acestor pesticide, cercetătorii au luat în considerare rata de utilizare a 295 de pesticide diferite şi ratele de incidenţă şi mortalitate prin cancer: diferite teste şi date agricole din zonă au fost apoi integrate în acest prim calcul.
S-a dovedit că 22 de pesticide au arătat o legătură directă cu cazurile de cancer de prostată în zonele studiate. 4 dintre acestea au fost asociate şi cu o mortalitate crescută.
Ce sunt pesticidele periculoase
Unele pesticide au fost deja raportate în mai multe studii, cum ar fi 2,4-D, printre cele mai comune din Statele Unite. De asemenea, pe listă sunt 10 erbicide, mai multe fungicide şi insecticide şi un fumigant.
„Pe baza acestor constatări, ne putem avansa eforturile de a identifica factorii de risc pentru cancerul de prostată şi de a lucra pentru a reduce numărul bărbaţilor afectaţi de această boală.
Această cercetare demonstrează cât de important este să studiezi expunerile de mediu, cum ar fi utilizarea pesticidelor”, explică dr. Simon John Christoph Soerensen, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Stanford, autorul principal al studiului.
Există o notă finală importantă în cercetare: „Descoperirile acestui studiu sugerează o potenţială legătură între anumite pesticide şi incidenţa şi mortalitatea crescută a cancerului de prostată.
Aceste constatări justifică investigarea suplimentară a pesticidelor specifice pentru a confirma efectele negative asupra cancerului de prostată şi pentru a dezvolta potenţiale intervenţii din partea sănătăţii publice”.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe