- Home
- Sănătate
- (10.11.2024, 15:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cancerul de prostată: 4 pesticide au fost descoperite ca fiind mortale pentru om
Cercetătorii de la Societatea Americană de Cancer au analizat 295 de tipuri diferite de pesticide pentru a ajunge la o concluzie importantă; 22 sunt legate de acest tip de cancer, iar un număr de 4 sunt fatale.
Urmărește
14740 afișări
Cancer de prostată: 4 pesticide sunt mortale pentru om
În ultimii ani, atenţia faţă de potenţialele pericole ale pesticidelor a crescut, iar asta şi datorită diferitelor studii care au certificat riscurile.
Cel mai recent dintre acestea, realizat de Societatea Americană de Cancer, a legat 22 de pesticide de un risc mai mare de a face cancer de prostată.
Este un tip de cancer considerat un „mare ucigaş”, deoarece este cel mai frecvent în rândul bărbaţilor din Statele Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Pesticidele cresc riscul de cancer de prostată
Dintre acestea, doar 3 pesticide fuseseră deja identificate în studiile anterioare, în timp ce celelalte 19 nu fuseseră niciodată legate de riscul de cancer de prostată, iar aceasta este mare importanţă şi noutate adusă de studiu.
Pentru a demonstra pericolele acestor pesticide, cercetătorii au luat în considerare rata de utilizare a 295 de pesticide diferite şi ratele de incidenţă şi mortalitate prin cancer: diferite teste şi date agricole din zonă au fost apoi integrate în acest prim calcul.
S-a dovedit că 22 de pesticide au arătat o legătură directă cu cazurile de cancer de prostată în zonele studiate. 4 dintre acestea au fost asociate şi cu o mortalitate crescută.
Ce sunt pesticidele periculoase
Unele pesticide au fost deja raportate în mai multe studii, cum ar fi 2,4-D, printre cele mai comune din Statele Unite. De asemenea, pe listă sunt 10 erbicide, mai multe fungicide şi insecticide şi un fumigant.
„Pe baza acestor constatări, ne putem avansa eforturile de a identifica factorii de risc pentru cancerul de prostată şi de a lucra pentru a reduce numărul bărbaţilor afectaţi de această boală.
Această cercetare demonstrează cât de important este să studiezi expunerile de mediu, cum ar fi utilizarea pesticidelor”, explică dr. Simon John Christoph Soerensen, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Stanford, autorul principal al studiului.
Există o notă finală importantă în cercetare: „Descoperirile acestui studiu sugerează o potenţială legătură între anumite pesticide şi incidenţa şi mortalitatea crescută a cancerului de prostată.
Aceste constatări justifică investigarea suplimentară a pesticidelor specifice pentru a confirma efectele negative asupra cancerului de prostată şi pentru a dezvolta potenţiale intervenţii din partea sănătăţii publice”.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe