Care este legătura dintre colesterol şi cancerul de vezică? Descoperirea făcută de cercetători
- O descoperire importantă în lupta împotriva cancerului de vezică urinară vine de la cercetătorii Institutului Salk din California.
- Ei au identificat o proteină numită PIN1 care stimulează dezvoltarea cancerului vezical prin creşterea producţiei de colesterol în celulele canceroase.
Care este legătura dintre colesterol şi cancerul de vezică? Descoperirea făcută de cercetători
Echipa de cercetători, condusă de profesorul Tony Hunter, a testat o combinaţie promiţătoare de medicamente care ar putea opri extinderea acestui tip de cancer, notează Medical News Today.
Tratamentul combină două substanţe: simvastatina, o statină folosită deja pentru scăderea colesterolului la pacienţii cu probleme cardiovasculare, şi sulfopin, un medicament care blochează proteina PIN1.
Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât cancerul vezical reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel global.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Pentru prima dată, guvernul prognozează că euro se va aprecia la mai mult de 5 lei faţă de moneda naţională
-
AUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe tema ordonanţei privind alegerile prezidenţiale
-
De ce nu va candida Ciolacu? Explicaţia dată de partid
În 2022, peste 600.000 de persoane au fost diagnosticate cu această boală, iar 220.000 au decedat din cauza ei. În Statele Unite, este al patrulea cel mai frecvent cancer la bărbaţi şi a opta cauză de deces prin cancer.
Dr. Jennifer Linehan, urolog, subliniază importanţa acestei descoperiri, explicând că tratamentele actuale sunt limitate şi adesea implică operaţii majore de îndepărtare a vezicii urinare. În plus, acest tip de cancer tinde să reapară frecvent, ceea ce face tratamentul costisitor şi dificil pentru pacienţi.
Cercetătorii sunt optimişti că această abordare ar putea funcţiona şi în cazul altor tipuri de cancer, deoarece proteina PIN1 se găseşte în cantităţi mari în mai multe forme ale bolii, inclusiv în cancerul de sân.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO