Cercetătorii au descoperit un nou tip de celulă imunitară care poate să atace cancerul

  • Cercetătorii au descoperit un nou tip de celulă imunitară eficientă împotriva cancerului.
  • Cercetătorii de la clinica City of Hope au descoperit că celulele limfoide înnăscute umane de tip 2 (ILC2s) pot fi înmulţite în afara organismului şi folosi pentru a ataca celulele canceroase.
Urmărește
3903 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit un nou tip de celulă imunitară care poate să atace cancerul

ILC2s sunt un tip de celule imunitare care sunt cunoscute pentru rolul lor în alergii şi alte răspunsuri imunitare, relatează Genetic Engineering & Biotechnology News.

În cadrul unui studiu preclinic, cercetătorii au izolat ILC2s din sângele de la şoareci şi le-au extins în afara organismului. Apoi, au injectat celulele în şoareci cărora li s-a grefat leucemie mieloidă acută umană (LMA) sau tumori solide, inclusiv cancer pancreatic, cancer pulmonar şi glioblastom.

Rezultatele au arătat că ILC2s ar putea distruge aceste tumori într-un mod eficient.

"ILC2s sunt un nou candidat pentru imunoterapia cancerului", a declarat Jianhua Yu, PhD, profesor în cadrul departamentului de hematologie şi transplant de celule hematopoietice de la City of Hope şi autor principal al studiului. "Aceste celule pot fi extinse în afara organismului şi apoi administrate pacienţilor. Spre deosebire de terapiile pe bază de celule T, cum ar fi celulele CAR T, care necesită utilizarea celulelor proprii ale pacientului, ILC2s ar putea fi obţinute de la donatori sănătoşi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici