- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii australieni testează pe oameni vaccinul contra tuberculozei (BCG) în lupta împotriva coronavirusului
- Efectul vaccinului BCG va fi testat pe 4.000 de lucrători medicali din spitalele din Australia.
- Vaccinul împotriva tuberculozei stimulează imunitatea înnăscută sau nespecifică, prima linie de apărare a organismului uman.
- Studii similare se desfăşoară în alte câteva ţări, inclusiv Ţările de Jos, Germania şi Regatul Unit.
Cercetătorii australieni studiază vaccinul contra tuberculozei (BCG) în lupta împotriva coronavirusului
Cercetătorii australieni vor efectua un test pe oameni, la scară largă, ca să verifice dacă un vaccin folosit de zeci de ani pentru a preveni tuberculoza poate proteja lucrătorii din domeniul medical împotriva COVID-19.
Studiul vaccinului BCG se va desfăşura cu 4.000 de lucrători medicali din spitalele din Australia pentru a determina dacă poate reduce simptomele COVID-19, au spus cercetătorii de la Murdoch Children Research Institute din Melbourne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
„Deşi iniţial a fost dezvoltat împotriva tuberculozei, este administrat la peste 130 de milioane de bebeluşi anual în acest scop, vaccinul BCG, de asemenea, stimulează imunitatea înnăscută sau nespecifică, prima linie de apărare a organismului uman, antrenându-l pentru a răspunde la germeni cu o intensitate mai mare”, au spus aceştia într-un comunicat.
"Sperăm să vedem o reducere a prevalenţei şi gravităţii simptomelor COVID-19 la lucrătorii din domeniul sănătăţii care primesc vaccinarea cu BCG", a declarat cercetătorul principal Nigel Curtis.
El a mai spus că cei 4.000 de subiecţi umani vor fi înscrişi în acest studiu în câteva săptămâni printr-un proces rapid, cu aprobarea autorităţilor sanitare de stat şi federale. Studii similare se desfăşoară în alte câteva ţări, inclusiv Ţările de Jos, Germania şi Regatul Unit.
"Acest studiu va permite testarea într-un mod corespunzător a eficacităţii vaccinului împotriva simptomelor COVID-19, şi poate ajuta la salvarea vieţilor lucrătorilor noştri din domeniul medical", a declarat Kathryn North, directorul Institutului Murdoch. Astfel se speră ca prin îmbunătăţirea imunităţii „înnăscute” a oamenilor împotriva simptomelor COVID-19 să se câştige timp pentru a dezvolta un vaccin specific împotriva coronavirusului. Aceste studii vor permite avansarea rapidă a celor mai promiţători candidaţi la practica clinică, oferindu-ne mai multe şanse împotriva COVID-19.
FOTO: 123rf.com
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO