- Home
- Sănătate
- HONG KONG, (26.12.2022, 09:44)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China: Secţii de ATI pline, spitale copleşite de numărul mare de pacienţi cu COVID-19
În mai mult de 3 decenii de medicină de urgenţă, medicul Howard Bernstein, stabilit la Beijing, a declarat că nu a văzut niciodată aşa ceva. Pacienţii sosesc la spital în număr tot mai mare; aproape toţi sunt vârstnici şi mulţi sunt foarte bolnavi, cu simptome de COVID şi pneumonie, potrivit Reuters.
Urmărește
1312 afișări
China: Secţii de ATI pline, spitale copleşite de numărul mare de pacienţi cu COVID-19
Relatarea medicului Howard Bernstein reflectă mărturii similare din partea personalului medical din întreaga China, care se străduieşte să facă faţă pandemiei, luna aceasta, după ce China a schimbat brusc politicile sale stricte privind COVID, care erau anterior stricte. Relaxarea a fost urmată de un val de infecţii la nivel naţional.
Acesta este de departe cel mai mare focar de infecţie din ţară de la începutul pandemiei în oraşul central Wuhan, în urmă cu trei ani. Spitalele guvernamentale şi crematoriile din Beijing au întâmpinat, de asemenea, dificultăţi în această lună, pe fondul cererii mari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„Spitalul este pur şi simplu copleşit de sus până jos”, a declarat Bernstein pentru Reuters la sfârşitul unei ture „stresante” la spitalul privat Beijing United Family Hospital din estul capitalei.
„Secţia de terapie intensivă este plină”, la fel ca şi departamentul de urgenţă, clinica de febră şi alte secţii, a spus el.
„Mulţi dintre ei au fost internaţi în spital. Nu se ameliorează într-o zi sau două, aşa că nu există flux şi, prin urmare, oamenii continuă să vină la Urgenţe, dar nu pot urca la etaj în camerele de spital”, a spus el. „Sunt blocaţi la Urgenţe zile întregi”.
În ultima lună, Bernstein a trecut de la a nu fi tratat niciodată un pacient COVID la a vedea zeci de pacienţi pe zi.
„Cea mai mare provocare, sincer, este că eu cred că am fost pur şi simplu nepregătiţi pentru asta”, a spus el.
Sonia Jutard-Bourreau, în vârstă de 48 de ani, medic-şef la spitalul privat Raffles din Beijing, a declarat că numărul pacienţilor este de cinci-şase ori mai mare decât în mod normal, iar vârsta medie a pacienţilor a crescut cu aproximativ 40 de ani, ajungând la peste 70 de ani în decurs de o săptămână.
„Este întotdeauna acelaşi profil”, a spus ea. „Adică majoritatea pacienţilor nu au fost vaccinaţi”.
Pacienţii şi rudele lor vizitează Raffles pentru că spitalele locale sunt „copleşite”, a spus ea, şi pentru că doresc să cumpere Paxlovid, tratamentul COVID produs de Pfizer, pe care multe locuri, inclusiv Raffles, îl au în criză.
„Ei vor medicamentul ca pe un înlocuitor al vaccinului, dar medicamentul nu înlocuieşte vaccinul”, a spus Jutard-Bourreau, adăugând că există criterii stricte pentru situaţiile în care echipa ei îl poate prescrie.
Jutard-Bourreau, care, la fel ca Bernstein, lucrează în China de aproximativ un deceniu, se teme că ce este mai rău din acest val din Beijing nu a ajuns încă.
În altă parte în China, personalul medical a declarat pentru Reuters că resursele sunt deja solicitate la limită în unele cazuri, deoarece nivelurile de COVID şi de îmbolnăvire în rândul personalului au fost deosebit de ridicate.
O asistentă medicală din oraşul Xian, situat în vestul ţării, a declarat că 45 din cele 51 de asistente medicale din departamentul său şi tot personalul din departamentul de urgenţă au contractat virusul în ultimele săptămâni.
„Există atât de multe cazuri pozitive printre colegii mei”, a declarat asistenta de 22 de ani.Wang. „Aproape toţi medicii sunt de acord cu ea".
Wang şi asistentele de la alte spitale au declarat că li s-a spus să se prezinte la serviciu chiar dacă sunt testate pozitiv şi au o febră uşoară.
Jiang, o asistentă în vârstă de 29 de ani de la o secţie de psihiatrie a unui spital din provincia Hubei, a declarat că prezenţa personalului a scăzut cu peste 50% în secţia sa, care a încetat să mai accepte noi pacienţi. Ea a spus că lucrează în ture de peste 16 ore cu un sprijin insuficient.
„Mă îngrijorează faptul că, dacă pacientul pare a fi agitat, trebuie să îl imobilizezi, dar nu poţi face acest lucru cu uşurinţă singur”, a spus ea. „Nu este o situaţie grozavă în care să te afli”.
Medicii care au vorbit la Reuters au declarat că sunt cel mai mult îngrijoraţi de persoanele în vârstă, dintre care zeci de mii ar putea muri, potrivit estimărilor experţilor.
Mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID-19 în China, a estimat firma britanică de date medicale Airfinity, oferind un contrast dramatic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din ţară.
Comisia Naţională de Sănătate nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta îngrijorările exprimate de personalul medical.
China nu a raportat niciun deces din cauza COVID pe continent în cele şase zile până duminică, a declarat duminică Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, chiar dacă crematoriile s-au confruntat cu o cerere în creştere.
China şi-a restrâns definiţia pentru clasificarea deceselor ca fiind legate de COVID, numărându-le doar pe cele care implică pneumonie sau insuficienţă respiratorie cauzate de COVID, ridicând semne de întrebare în rândul experţilor mondiali în domeniul sănătăţii.
„Nu este vorba de medicină, ci de politică”, a declarat Jutard-Bourreau. „Dacă mor acum cu COVID, este din cauza COVID. Rata de mortalitate acum sunt cifre politice, nu medicale."
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe