Chinezii ştiu câte cafele ar trebui băute pe zi pentru a ţine departe diabetul şi AVC-ul

Dacă excesul de cofeină poate fi dăunător sănătăţii, cantităţile moderate pot aduce beneficii.

Urmărește
3358 afișări
Imaginea articolului Chinezii ştiu câte cafele ar trebui băute pe zi pentru a ţine departe diabetul şi AVC-ul

Chinezii ştiu câte cafele ar trebui băute pe zi pentru a ţine departe diabetul şi accidentuli vascular cerebral

Între argumente pro şi contra, beneficii pentru sănătate şi contraindicaţii, cafeaua este mereu în centrul dezbaterilor despre sănătatea zilnică.

Adevărul, ca întotdeauna, se află la mijloc: prea multă cafea poate cauza de fapt multe probleme: cercetările de la Asociaţia Internaţională Alzheimer (AAIC) au descoperit că prea multă cafeină poate creşte riscul declinului cognitiv precoce.

În acelaşi timp, însă, un studiu recent de la Colegiul Medical Suzhou din China a arătat că consumul unei cantităţi potrivite de cafea poate avea un efect protector împotriva bolilor cardiometabolice, în special a diabetului de tip 2 şi a accidentului vascular cerebral (AVC).

Dr. Chaofu Ke, autorul principal al studiului şi membru al departamentului de epidemiologie şi biostatistică de la Colegiul Medical Suzhou, a explicat câtă cafea ar trebui să băută, pentru a avea un efect protector asupra diabetului şi a accidentului vascular cerebral:

„A consuma 3 căni de cafea sau 200-300 mg de cofeină pe zi ar putea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta multimorbiditate cardiometabolică. Descoperirile studiului evidenţiază faptul că consumul de cantităţi moderate de cafea sau cofeină la persoanele sănătoase ar putea avea beneficii de prevenire de anvergură”.

Acest studiu confirmă ceea ce a fost deja demonstrat de alte cercetări anterioare. În luna iunie, Universitatea din Utrecht a finalizat un studiu de 13 ani care a demonstrat că a consuma cafea poate fi, de asemenea, un aliat împotriva bolii Parkinson şi a bolilor degenerative în general, datorită prezenţei metaboliţilor precum paraxantina şi teofilina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici