- Home
- Sănătate
- (16.09.2022, 08:05)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conservele de ton: cât mercur conţin şi cât de nocive sunt pentru sănătate
Tonul conservat este o soluţie practică pentru toţi cei care se grăbesc sau care nu vor să se apuce de gătit.
Urmărește
24677 afișări
Conservele de ton: cât mercur conţin şi cât de nocive sunt pentru sănătate
O alimentaţie sănătoasă ne spun că o porţie de 50 g de peşte conservat trebuie consumată aproximativ o dată pe săptămână pentru diete de 2000 kcal. Pentru dietele de 1500 kcal, consumul este de zero ori pe săptămână. De ce această limitare Sarea este răspunsul. De fapt, conserva de ton este bogată în sare: o cutie mică, de 52 g greutate scursă, conţine aproximativ 0,4 g sare, corespunzătoare a 10% din doza de sare pe care o putem introduce zilnic în organism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Mitul conservelor care eliberează metale periculoase pentru sănătate în alimente este spulberat. Contaminarea alimentelor cu substanţe toxice şi nocive se află sub controlul EFSA (Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară). Există limite care trebuie respectate prin lege şi au fost dezvoltate şi tehnologii care împiedică trecerea substanţelor conţinute în cutie în alimente. Prin urmare, putem folosi conservele pentru ca sunt sigure, important este sa le depozitam în mod corect şi să respectăm data de expirare a produsului.
Cel mai căutat produs de cei care acordă atenţie sănătăţii este este tonul natural, deoarece conţine mai puţin ulei şi mai puţine grăsimi.
Acumularea de metilmercur este tipică tonului şi tuturor peştilor mari, datorită unui proces numit bioamplificare (acumularea de substanţe toxice în fiinţe vii creşte în concentraţie pe măsură ce se ridică în vârful piramidei alimentare).
De exemplu, un peşte de talie medie acumulează mercur prin consumul de peşti mici care conţin deja cantităţi mici de mercur. EFSA (Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor) stabileşte săptămânal (nu zilnic) praguri de mercur care sunt de aproximativ 1,6 micrograme de metilmercur/kg greutate corporală. Prin urmare, dacă consumaţi ton sau peşte mare în general în dozele potrivite şi respectând frecvenţa de consum, nu există riscul să luaţi metilmercur în cantităţi toxice.
Pentru femeile care sunt însărcinate sau care intenţionează să aibă un copil este important să se limiteze consumul de peşte care poate conţine concentraţii mari de metilmercur, cum ar fi: ton, peşte-spadă, rechin. Conform Ghidurilor privind sarcina fiziologică, consumul trebuie limitat la cel mult două conserve de mărime medie sau o friptură de ton pe săptămână. Cea mai bună strategie alimentară este cu siguranţă să variem tipul de peşte pe care îl consumăm, preferând peştele proaspăt şi mic precum macrou, hamsii, sardine. Tonul conservat poate fi în meniu, dar să ne limităm la o dată pe săptămână.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20