Copiii care se culcă devreme au intestine mai sănătoase, arată un nou studiu

Cercetătorii chinezi au descoperit că micuţii care merg la culcare înainte de ora 21.30 au o floră intestinală mai diversă şi mai benefică decât cei care se culcă mai târziu.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Copiii care se culcă devreme au intestine mai sănătoase, arată un nou studiu

Copiii care se culcă devreme au intestine mai sănătoase, arată un nou studiu

Studiul, publicat în revista Scientific Reports, a analizat 88 de copii sănătoşi cu vârste între 2 şi 14 ani din zonele urbane din nord-vestul Chinei.

Timp de două săptămâni, jumătate dintre copii s-au culcat constant înainte de ora 21.30, iar cealaltă jumătate după această oră.

„Am examinat flora intestinală şi probe de sânge de la aceşti copii pentru a vedea dacă există diferenţe între cele două grupuri”, spune Chunmei Mao, cercetător la Gansu Rehabilitation Center Hospital şi coordonatorul studiului.

Copiii care se culcau mai devreme aveau o prezenţă mai mare de microbi intestinali benefici. Cei care se culcau târziu aveau o prezenţă mai ridicată de microbi intestinali potenţial dăunători.
Ambele grupuri dormeau aproximativ acelaşi număr de ore pe noapte, dar cei care se culcau mai târziu adormeau mai repede, notează Science Alert.

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că relaţia dintre sănătatea intestinală şi somn este complexă. „Nu putem spune cu certitudine că un anumit tip de microbi este întotdeauna bun sau rău", a precizat Mao. „Avem nevoie de mai multe studii pentru a înţelege pe deplin aceste mecanisme".

Studiul se alătură unui volum tot mai mare de cercetări care sugerează o legătură strânsă între somn şi sănătatea intestinală. Descoperiri recente au arătat că microbii intestinali pot fi implicaţi în reglarea somnului şi invers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copii,
somn,
intestin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici