- Home
- Sănătate
- (29.10.2023, 06:40)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum îi ajută postul intermitent pe cei cu diabet de tip 2 să piardă în greutate
- Nivelurile de zahăr din sânge sunt sub control consumând toate mesele între orele 12:00 şi 20:00, fără alte restricţii alimentare.
- Rezultate mai bune decât cei care au urmat o dietă tradiţională.
- Pentru mulţi, măsurarea timpului este mai uşoară decât numărarea caloriilor.
Urmărește
1558 afișări
Cum îi ajută postul intermitent pe cei cu diabet de tip 2 să piardă în greutate
Teoria este susţinută de un studiu, tocmai publicat în jurnalul JAMA Network Open, realizat de cercetători de la Universitatea Illinois din Chicago. Oamenii de ştiinţă au adunat 75 de participanţi, pe care i-au împărţit în trei grupuri: un grup a urmat post intermitent cu o fereastră de masă între orele 12 şi 20 (post 16:8) fără restricţii de calorii, al doilea grup a trebuit să reducă cantitatea de calorii zilnice cu 25%, iar al treilea grup a servit drept control. În următoarele 6 luni, au fost măsurate greutatea participanţilor, circumferinţa taliei, nivelul zahărului din sânge şi alţi indicatori de sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Ambele grupuri de studiu au avut reduceri similare ale nivelurilor de zahăr din sânge pe termen lung, măsurate printr-un test de hemoglobină A1C (care arată nivelurile de zahăr din sânge în ultimele trei luni), dar primul grup (grupul de post) a pierdut mai mult în greutate.
Motivele au fost şi de natură „psihologică”-practică. Potrivit cercetătorilor, indivizii care au urmat postul intermitent au mâncat în continuare mai puţin, chiar dacă nu a fost prescris, ceilalţi au avut unele dificultăţi să urmeze o dietă „tradiţională” hipocalorică. „Studiul nostru arată că mâncatul limitat în timp ar putea fi o alternativă eficientă pentru persoanele care nu pot să ţină o dietă”, a spus autorul principal al studiului, Krista Varady. „Pentru mulţi, măsurarea timpului este mai uşor decât numărarea caloriilor”, conchide acesta.
Factorul determinant care face din practica postului o alternativă sigură: nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de şase luni şi apariţia hipoglicemiei (nivel scăzut de zahăr din sânge) şi hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr din sânge) nu a fost diferit între dietă şi grupuri de control.
În plus, puţin peste jumătate dintre participanţii la studiu erau de culoare şi alte 40% erau hispanici, ceea ce este remarcabil deoarece diabetul este deosebit de răspândit în rândul acestor grupuri. Cercetătorii şi-au încheiat nota amintind că persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să se consulte cu medicul, înainte de a începe acest tip de dietă.
Excluzând categoriile de persoane care suferă de o anumită patologie, postul intermitent în societatea abundenţei şi a junk food-ului este util (mai ales din cauza restricţiei calorice pe care o presupune această practică): specialiştii arată că reduce factorii de risc pentru bolile cronice tipice epocii noastre (boli cardiovasculare, obezitate, diabet 2, tumori şi boli neurodegenerative precum Alzheimer), deoarece activează răspunsuri specifice care reduc indicatorii stării inflamatorii şi pe cei care ţin de un risc cardiovascular mai mare.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate