Dieta care te face mai tânăr şi mai suplu în 8 săptămâni. Studiu american făcut pe gemeni

Analiza ADN după o lună şi jumătate de monitorizare ar fi detectat o reducere a vârstei biologice la cei care urmaseră un regim vegan de hrană.

Urmărește
18746 afișări
Imaginea articolului Dieta care te face mai tânăr şi mai suplu în 8 săptămâni. Studiu american făcut pe gemeni

Alimentaţia care te face mai tânăr şi mai suplu în 8 săptămâni. Studiu american făcut pe gemeni

Un studiu efectuat pe 21 de perechi de gemeni a oferit un rezultat surprinzător: 8 săptămâni de dietă vegană ar putea ajuta la menţinerea tinereţii, deoarece a fost asociată cu o reducere a vârstei biologice detectată cu un test ADN.

Studiul a fost realizat la Universitatea Christopher Gardner Stanford din Palo Alto, Statele Unite, şi a fost publicat în BMC Medicine.

Cercetătorii au luat în considerare 21 de perechi de gemeni: unul dintre ei a urmat o dietă omnivoră timp de 8 săptămâni, mâncând între 170 şi 225 de grame de carne, un ou şi o porţie şi jumătate de produse lactate în fiecare zi, în timp ce celălalt a urmat un dieta vegană, la fel, timp de 8 săptămâni.

Autorii au evaluat impactul dietei asupra nivelurilor de metilare a ADN-ului, o variaţie chimică care modifică expresia genetică, dar nu şi ADN-ul în sine, şi este asociată cu vârsta biologică a unei persoane.

Două kg pierdute în prima lună

După 8 săptămâni, cercetătorii au observat o scădere a vârstei biologice la cei care urmaseră o dietă vegană, în special în ceea ce priveşte inima, ficatul şi metabolismul.

După cum au explicat chiar cercetătorii, acest studiu are nevoie încă de dezvoltare ulterioară. În primul rând, pentru că se bazează pe o monitorizare de 8 săptămâni şi, prin urmare, este necesar să înţelegem şi efectele pe termen lung.

Mai mult, cei care au urmat o dietă vegană au slăbit în medie cu două kg mai mult decât cei care au urmat dieta omnivoră în primele 4 săptămâni de studiu.

Aceste modificări de greutate ar fi putut contribui la diferenţele observate în vârsta genetică a oamenilor şi, prin urmare, vor fi necesare cercetări suplimentare pentru a studia relaţia dintre dietă, greutate şi îmbătrânire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici