Dr. Rareş Nechifor lansează prima comunitate pentru femeile cu fibrom uterin

Dr Rareş Nechifor, medic primar radiologie intervenţională, lansează www.fibroid-community.com, prima platformă complexă din Europa de informare, educare şi consiliere medicală şi umană pe tema fibromului uterin, care se adresează celor 2 milioane de femei din România care au în prezent diagnostic de fibrom uterin, cea mai frecventă tumoră a sistemului reproductiv feminin la nivel mondial.

Urmărește
620 afișări
Imaginea articolului Dr. Rareş Nechifor lansează prima comunitate pentru femeile cu fibrom uterin
Comunitatea creată de dr. Rareş Nechifor, medicul român cu cea mai mare experienţă la nivel european în terapia fibromului uterin prin embolizare, va fi locul de întâlnire şi dialog al unei comunităţi formate din femeile care s-au vindecat, cele care au primit diagnosticul şi medicii implicaţi în tratamentul fibromului uterin, indiferent de specialitate: ginecologi, chirurgi, radiologi intervenţionişti, imagişti, medici de familie, specialişti în problemele de fertilitate. 
 
„În România, sunt două milioane de femei cu fibrom uterin, un milion sunt simptomatice, adică au dureri, sângerări abundente sau infertilitate şi îşi caută sănătatea şi o soluţie terapeutică acceptabilă. Jumătate dinte ele acceptă prima opinie primită de la medic fără să-şi cunoască alternativele terapeutice. Majoritatea îşi pierd uterul. Cealaltă jumătate de milion vor să cunoască mai mult, vor să ştie ce alternative au şi să poată alege. Există cel puţin 3 soluţii terapeutice principale (histerectomie, miomectomie şi embolizare) şi alte 3 terapii secundare (hormonal, ablaţie, medicină alternativă). Practic nicio pacientă nu primeşte în cabinetul medical suficiente informaţii pentru a putea înţelege care dintre cele 6 soluţii este cea mai potrivită pentru ea. Nu există niciun site care să prezinte în mod transparent, corect şi complet toate aceste informaţii. Alegerea multor femei ajunge să fie un joc al norocului, al fricii sau al credinţei. Este nevoie să creem ceva pentru toate aceste femei şi aşa s-a născut fibroid-community”, explică medicul care a realizat peste 10 000 de intervenţii endovasculare prin proceduri minin-invazive, non-chirurgicale de Radiologie Intervenţională în România care crede în medicina care are în prim plan pacientul şi binele acestuia. 
 
Peste 30% dintre femeile din întreaga lume descoperă că suferă de unul sau mai multe fibroame uterine, iar aproape jumătate dintre acestea sunt la vârstă activă, între 20 şi 50 de ani, şi au dreptul să aibă acces la o informare corecta şi completă şi apoi la tratamentul cel mai potrivit pentru prezentul şi viitorul lor. „Fibromul uterin nu este o boală gravă, ea se poate trata uşor şi eficient fără să pierzi nimic din corp şi din feminitate. În fiecare zi suntem întrebaţi de ce este atât de greu să fii informat despre alternative. De ce comunicarea cu medicii este atât de dificilă şi trunchiată? Şi ca răspuns am creat această comunitate. În prezent, drumul fiecărei femei cu fibrom uterin până la starea ei de sănătate este un labirint complicat plin de întrebări, temeri şi suferinţă. Ieşirea din labirint este uneori greu de găsit şi poate să ţină de noroc. Comunitatea noastră îşi doreşte să fie un loc deschis, luminos în mijlocul acestui labirint în care fiecare femeie să găsească uşor informaţiile de care are nevoie pentru a ieşi din labirint mai uşor şi mai ales acolo unde îşi doreşte.”, declară dr. Rareş Nechifor, care a realizat cu succes cel puţin 8000 de intervenţii de embolizare a fibromului uterin. 
 
www.fibroid-community.com, prima comunitate din Europa a femeilor cu fibrom uterin, fie că l-au învins sau se luptă cu el încă, îşi doreşte a fi un model de informare, educare şi empatie pentru numeroase alte comunităţi de pacienţi cu alte afecţiuni de largă incidenţă în rândul populaţiei: 
 
„Orice afecţiune se poate trata în prezent prin mai multe soluţii terapeutice ce nu aparţin obligatoriu aceleiaşi specialităţi medicale. Acum este necesar să construim canale de comunicare eficiente prin care pacientul să se conecteze la medici diferiţi. Îmi doresc ca platforma noastră, comunitatea femeilor cu fibrom uterin, să fie un model pentru numeroase alte comunităţi de pacienţi cu alte afecţiuni. Modelul propus, acela de dialog, de interdisciplinaritate, de informare corectă şi completă, ideea de alternative şi de libertate de a alege îmi doresc să schimbe în timp situaţia actuală şi să devină modelul de funcţionare al unui sistem medical modern, aflat cu adevărat în slujba oamenilor”, mărturiseşte dr. Rareş Nechifor, unul dintre pionierii radiologiei intervenţionale din România şi membru fondator al Societăţii Române de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România (2009), cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul medical. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici