Drunkorexia, ultimul viciu care face ravagii printre tineri

Renunţarea la mâncare pentru a bea mai mult alcool este moda care pune în pericolul sănătatea.

Urmărește
2385 afișări
Imaginea articolului Drunkorexia, ultimul viciu care face ravagii printre tineri

Drunkorexia, ultimul viciu care face ravagii printre tineri

Mai multe studii au avertizat recent asupra creşterii îngrijorătoare a consumului de alcool de către tineri.

Nu doar pentru riscurile pentru sănătate care decurg din consumul excesiv, ci şi pentru obiceiurile periculoase care derivă din acesta.

În 2008, New York Times a inventat termenul „Drunkorexia”, care combină cuvintele „beat” şi „anorexie”.

O derivă foarte periculoasă pe care experţii o includ în categoria DCA, tulburări de alimentaţie.

Drunkorexia este obiceiul de a reduce drastic cantitatea de alimente ingerate, înainte de a bea alcool, pentru a creşte aportul de calorii, dar fără a mări greutatea corporală.

Cum se obţine? Alcoolul poate induce o senzaţie de saţietate care te ajută să nu simţi foame. Experţii avertizează că este un obicei nesănătos şi mai ales foarte periculos. 

Un studiu realizat de doi cercetători italieni de la Universitatea La Sapienza din Roma în 2018 a examinat asocierea dintre beţie şi diferite tulburări de alimentaţie, făcând, de asemenea, distincţii.

În unele cazuri, mai ales la femei, beţia a fost legată de nevoia de a pierde în greutate, în convingerea că această practică ar putea îmbunătăţi aspectul fizic.

Un cerc vicios teribil, la care se adaugă şi o altă tendinţă din ce în ce mai răspândită: consumul în exces pentru a vomita şi deci a elimina caloriile în plus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici