Evitaţi ustensilele negre din plastic în bucătărie. Iată motivul pentru care sunt periculoase pentru sănătate

  • Conform cercetărilor recente, aceste piese din plastic reciclat ar putea fi periculoase.
  • Plasticul închis la culoare este adesea tratat cu substanţe ignifuge utilizate special pentru aparatele de uz casnic.
  • În ciuda procesării post-reciclare, unele urme ale acestor compuşi chimici pot rămâne în produse, potrivit cercetărilor recente efectuate de Megan Liu de la Toxic-Free Future şi publicate în Health.
Urmărește
538 afișări
Imaginea articolului Evitaţi ustensilele negre din plastic în bucătărie. Iată motivul pentru care sunt periculoase pentru sănătate

Ustensile negre de bucătărie ar putea fi periculoase pentru sănătate

Studiul a fost realizat prin analiza a 203 obiecte negre prezente în casă, de la recipiente pentru sushi la jucării pentru copii până la oale, căutându-se urme de brom.

Dacă într-un produs existau mai mult de 50 de părţi dintr-un milion de brom, atunci acesta a fost supus unui test pentru a verifica prezenţa elementelor ignifuge care pot avea consecinţe asupra sănătăţii, precum disfuncţia endocrină sau cancerul.

85% dintre obiectele pe care le-au analizat conţineau urme de retardanţi chimici: majoritatea au fost găsite în recipiente pentru sushi, plasturi pentru ochi şi ustensile de bucătărie.

În special, acestea conţineau un tip de brom ignifug interzis din 2021.

Potrivit lui Liu, acest element chimic se găseşte în produsele de uz casnic, deoarece în timpul procesului de reciclare, plasticul normal nu este separat de cel tratat anterior cu brom ignifug.

Cercetătorii cred că aceste elemente biochimice se pot acumula în organism şi ajung să provoace consecinţe grave. 

Sfatul este aşadar evitarea de a achiziţiona ustensile negre şi să nu încălziţi alimentele achiziţionate în recipiente de plastic negru.

Solicitarea este să fie păstrate alimentele în recipiente din sticlă sau de metal, mai degrabă decât în ​​plastic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici