„Îmi era tot mai greu să stau atâtea ore la birou, pe scaun” Experienţa unei paciente (P)

Urmărește
3694 afișări
Imaginea articolului „Îmi era tot mai greu să stau atâtea ore la birou, pe scaun” Experienţa unei paciente (P)

Durerile de spate sunt frecvente, iar multe persoane ajung la medic abia după ce realizează că nu pot scăpa de ele cu automedicaţie. Este şi cazul Danielei, în vârstă de 53 ani, care a suferit mai mult de un an de dureri severe de spate. Suferinţa ei era atât de mare, încât mersul la serviciu şi activităţile obişnuite deveniseră aproape imposibile, aşa că a realizat că trebuie să meargă la medic.

„A devenit foarte greu să stau atâtea ore la birou, pe scaun. Nici în picioare sau pe tocuri nu mai puteam rezista sau în maşină şi, cumva, aşa am început să îmi fac investigaţii”, îşi începe povestea Daniela.

După mai multe investigaţii, Daniela a fost diagnosticată cu o fractură de coloană vertebrală, la nivelul T12. Aceasta se agravase în timp, din cauza osteoporozei, o afecţiune gravă care apare, în general, la persoanele în vârstă. În osteoporoză, densitatea oaselor scade, ceea ce predispune la apariţia aşa-numitelor fracturi de fragilitate, în special la nivelul coloanei vertebrale, şoldului şi antebraţelor.

Medicul i-a recomandat Danielei să ia legătura cu un neurochirurg, pentru că numai aşa va putea scăpa de acele durerile îngrozitoare. Astfel, pacienta l-a contactat pe Dr. Dan Benţia, medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR. După mai multe investigaţii, acesta a hotărât că este nevoie de o rahisinteză lombară, o intervenţie chirurgicală complexă.

„Pacienta avea o fractură gravă, practic vertebra era foarte tasată şi o bucată din vertebră era deplasată spre sacul medular. La acel nivel, coloana era modificată în curbura ei fiziologică, generând o cocoaşă”,  explică Dr. Dan Benţia.

Operaţia a constat în introducerea în corpurile vertebrale a unor şuruburi dotate cu canule, prin care s-a injectat în vertebre un ciment special. Astfel, tasările vertebrale au fost corectate şi coloana a fost reaşezată în poziţie corectă. Pacienta s-a simţit mai bine imediat după operaţie, iar în câteva zile a reuşit să meargă singură, fără cadru. După cinci zile a fost externată, şi-a reluat activităţile şi a scăpat de durerile care o chinuiseră luni de zile.

„După operaţie, m-am simţit eliberată, aş putea spune chiar fericită. Acum coloana mea arată într-un mare fel, pot să spun că ce este acolo este o operă de arhitectură clasică. Este mână de artist, nu doar de medic. Trebuie să fii făcut, să ai răbdare ca să poţi realiza lucruri de genul ăsta”, spune Daniela, cu recunoştinţă, despre Dr. Dan Benţia.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu afecţiuni vertebro-spinale sunt trataţi în Secţia de Neurochirurgie, unde se realizează şi operaţii pentru afecţiunile cranio-cerebrale şi periferice. Neurochirurgii aleg, atunci când specificul cazului permite, o abordare cât mai puţin invazivă, pentru a reduce riscul de complicaţii şi scădea durata de spitalizare. În plus, pacienţii resimt mai puţin disconfort după operaţie şi se recuperează rapid. Neurochirurgii SANADOR lucrează cu tehnologie ultraperformantă, printre care microscopul operator Zeiss Kinevo 900, care permite realizarea de incizii fine şi foarte precise, şi sistemul de neuronavigaţie Medtronic, care îmbunătăţeşte ghidajul intraoperator. De asemenea, din echipa medicală experimentată, empatică şi dedicată fac parte specialişti de renume, cu pregătire înaltă şi experienţă în cazuri dificile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici