- Home
- Sănătate
- (20.03.2024, 10:01)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Învaţă cum să fii fericit: Secretul căutării fericirii constă în practică, spun cercetătorii
- Practică recunoştinţa, meditaţia şi ţine un jurnal pentru a promova starea de bine pe termen lung.
- Exerciţiile regulate şi un somn adecvat sunt cruciale pentru sănătatea emoţională şi bunăstarea generală.
- Construieşte relaţii puternice cu cei dragi şi implicaţi-vă în activităţi care vă aduc bucurie şi împlinire.
Urmărește
1480 afișări
Învaţă cum să fii fericit: Secretul căutării fericirii constă în practică, spun cercetătorii
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că fericirea nu este doar o destinaţie, ci o abilitate ce poate fi învăţată, scrie Indian Express.
Potrivit studiului lor, creşterile temporare în fericire se estompează rapid fără obiceiuri pe termen lung precum recunoştinţa, exerciţiile fizice, meditaţia sau ţinerea unui jurnal.
Autorul principal Bruce Hood a comparat acest fenomen cu fitness-ul fizic, subliniind necesitatea unor eforturi continue pentru sănătatea mentală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dr. Parth Nagda, psihiatru consultant a evidenţiat influenţa gândurilor asupra stării emoţionale şi potenţialul tehnicilor de psihologie pozitivă de a îmbunătăţi fericirea. De asemenea, a subliniat importanţa practicii constante, comparând-o cu învăţarea unui instrument. Cu toate acestea, a avertizat că fericirea nu este o trăsătură constantă, recunoscând provocările vieţii.
Astfel, includerea anumitor practici în viaţa de zi cu zi poate îmbunătăţi şi mai mult fericirea şi starea de bine emoţională:
1. Îngrijeşte-ţi corpul: Exerciţiile regulate sunt un stimulent puternic al stării de spirit. Încearcă să faci cel puţin 20 de minute de activitate de intensitate moderată în majoritatea zilelor săptămânii pentru a-ţi îmbunătăţi moralul şi pentru a promova starea generală de bine.
2. Prioritizează somnul adecvat: Obţinerea a 7-8 ore de somn de calitate în fiecare noapte este esenţială pentru stabilitatea emoţională şi sănătatea generală. Asigură-te că îţi faci timp pentru odihnă pentru a-ţi reîncărca mintea şi corpul.
3. Cultivă recunoştinţa: Alocă timp în fiecare zi pentru a reflecta la lucrurile pentru care eşti recunoscător, indiferent cât de mari sau mici ar fi acestea. Practicarea recunoştinţei îţi poate schimba perspectiva şi poate promova o viziune mai pozitivă asupra vieţii.
4. Petrece timp în natură: Adoptă puterea vindecătoare a naturii petrecând timp în aer liber. Soarele şi aerul proaspăt pot avea un efect revigorant asupra stării tale de spirit, chiar şi dacă este doar o scurtă plimbare în fiecare zi.
5. Întreţine conexiunile sociale: Relaţiile puternice cu cei dragi sunt fundamentale pentru fericire. Investeşte timp şi efort în întreţinerea relaţiilor existente şi în construirea altora noi prin interese comune sau activităţi sociale.
6. Bucură-te de activităţile care îţi aduc plăcere: Fă-ţi timp pentru activităţi care îţi aduc bucurie şi împlinire, fie că este vorba despre lectură, cântat la instrumente muzicale, petrecerea timpului cu cei dragi sau practicarea unui hobby.
7. Practică bunătatea: Ajutarea celorlalţi nu numai că îi ajută pe ei, ci îţi îmbunătăţeşte şi starea de spirit şi sentimentul de scop în viaţă. Devino voluntar sau fă fapte de bunătate pentru a răspândi pozitivitatea şi a face o diferenţă semnificativă în viaţa altora.
8. Confruntă-te cu gândurile negative: Atunci când apar gândurile negative, contracarează-le cu perspective mai realiste sau pozitive. Reformularea tiparelor de gândire negative poate duce la o mai mare rezilienţă şi stare de bine emoţională.
9. Adoptă iertarea: Păstrarea ranchiunei poate încetini fericirea şi starea ta de bine. Practică iertarea pentru tine şi pentru ceilalţi pentru a elibera emoţiile negative şi a merge mai departe cu o inimă mai uşoară.
Integrarea acestor obiceiuri în rutina ta zilnică poate contribui la o viaţă mai împlinită şi mai fericită. Este în regulă să cauţi ajutor profesional dacă este necesar, iar progresul ar trebui să fie sărbătorit pe parcursul acestei călătorii.
Aminteşte-ţi, fericirea nu este doar o destinaţie - este un proces continuu de creştere şi autodescoperire.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. 18% dintre români nu au fost la stomatolog în ultimii cinci ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe