Johnson & Johnson cere revizuirea verdictului, în cazul pudrei de talc. „Nu este contaminată cu azbest şi nu provoacă cancerul”

  • Johnson & Johnson solicită revizuirea de către Curtea Supremă a unui verdict finalizat cu o despăgubire în valoare de 2 miliarde de dolari în favoarea femeilor care susţin că au dezvoltat cancer ovarian după utilizarea pudrei de talc a companiei.
  • Compania susţine că nu a obţinut un verdict echitabil în procesul desfăşurat în instanţa de stat din Missouri.
  • Nouă dintre femei au murit de cancer ovarian, au declarat avocaţii reclamanţilor.
Urmărește
571 afișări
Imaginea articolului Johnson & Johnson cere revizuirea verdictului, în cazul pudrei de talc. „Nu este contaminată cu azbest şi nu provoacă cancerul”

Sursa foto: Profimedia

Judecătorul Rex M. Burlison a scris că dovezile din proces arătau „o conduită deosebit de condamnabilă din partea inculpaţilor”. Dovezile, a scris Burlison, includeau că Johnson & Johnson ştia că există azbest în produsele destinate mamelor şi bebeluşilor, ştia de potenţialul rău şi „a denaturat siguranţa acestor produse timp de decenii”.

Johnson & Johnson neagă faptul că produsele sale din talc cauzează cancer şi a denunţat verdictul procesului din Missouri care este „în contradicţie cu decenii de evaluări ştiinţifice independente care confirmă că pudra pentru bebeluşi Johnson este sigură, nu este contaminată cu azbest şi nu provoacă apariţia cancerului”. Compania este, de asemenea, producătorul unuia dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 aprobate pentru utilizare.
 
Preocupările de sănătate legate de pudra de talc au determinat mii de procese ale femeilor din SUA  care susţin că este azbest în pudra care le-a cauzat cancerul. Talcul este un mineral asemănător ca structură cu azbestul, despre care se ştie că provoacă cancer şi, uneori, se obţin din aceleaşi mine, potrivit AP.
 
Industria cosmetică din 1976 a fost de acord să se asigure că produsele sale din talc nu conţin cantităţi detectabile de azbest.
 
Anul trecut, o analiză condusă de guvernul SUA a 250.000 de femei nu a găsit nicio dovadă puternică care să lege pudra de talc pentru bebeluşi de cancerul ovarian, deşi autorul principal al studiului a numit rezultatele „foarte ambigue”.
 
Constatările au fost numite „liniştitoare în ansamblu” într-un editorial publicat odată cu studiul, în ianuarie 2020, în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane. 

Câteva luni mai târziu, compania a anunţat că va înceta să mai vândă iconicul său Johnson’s Baby Powder, bazat pe talc, în SUA şi Canada, citând cererea în scădere determinată de ceea ce a numit dezinformare cu privire la problemele de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici