Longevitate: cele 4 alimente pe care le consumă oamenii din Costa Rica pentru a trăi mult

Costa Rica se mândreşte cu un record de longevitate şi, potrivit experţilor, acest lucru se datorează parţial dietei sale.

Urmărește
28214 afișări
Imaginea articolului Longevitate: cele 4 alimente pe care le consumă oamenii din Costa Rica pentru a trăi mult

Longevitate: cele 4 alimente pe care le consumă oamenii din Costa Rica pentru a trăi mult

Ani la rând a fost considerată cea mai fericită ţară din lume. Titlu pe care l-a pierdut de câţiva ani, menţinând în continuare un loc patru mai mult decât onorabil, conform ultimului indice Happy Planet.

Costa Rica se laudă şi cu unul dintre cei mai mari indici de longevitate, mai ales în regiunea Nicoya unde, „comparativ cu un venit mediu printre cele mai mici din ţară, durata medie de viaţă este printre cele mai mari din lume” (sursa: Universitatea Stanford).

Printre secretele longevităţii costaricanilor se numără cu siguranţă dieta. Dar care sunt alimentele care, conform oamenilor de ştiinţă, garantează locuitorilor din Costa Rica o longevitate sănătoasă? 

Fasole şi leguminoase:
Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre, carbohidraţi complecşi, prebiotice, vitamine şi minerale. Mai multe studii le-au legat de un risc redus de boli de inimă şi diabet. Cele negre şi roşii sunt cele mai des întâlnite în Costa Rica şi sunt folosite la prepararea casado (un fel de mâncare tradiţional făcută cu orez, fasole şi legume). Năutul şi lintea sunt, de asemenea, populare şi se găsesc în multe preparate locale.

Fructe şi legume proaspete:
Fructele şi legumele din Costa Rica sunt în general consumate proaspete, nu congelate. Printre cele mai comune fructe se numără papaya, mango, banana, pepene verde, ananas şi fructul pasiunii, consumate singure sau transformate în băuturi (fără zahăr adăugat). În ceea ce priveşte legumele, se numără cartofi, morcovi, roşii, avocado, ceapă, sfeclă şi dovlecei. Se consumă crude, în salate bogate sau tocate şi fierte şi, ocazional, cu puţină proteină animală amestecată pentru aromă.

Orez şi porumb:
Cerealele, precum orezul şi porumbul, sunt foarte prezente în dieta costaricanilor, dar ca o completare a fasolei şi a legumelor. De exemplu, arroz di pollo, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din regiune, este alcătuit din legume tocate, pui şi o mână de orez alb.

Cafea:
Nu în ultimul rând, cafeaua din Costa Rica este apreciată nu numai pentru gust, ci şi pentru bogăţia sa în antioxidanţi care pot ajuta la reducerea inflamaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici