- Home
- Sănătate
- (06.11.2024, 15:30)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Longevitate: în SUA, plasma este testată împotriva îmbătrânirii
Plasmafereza, o tehnică folosită pentru bolile autoimune, este cea mai recentă tendinţă în căutarea longevităţii, rămâne de aflat ce spune ştiinţa.
Urmărește
171 afișări
Bryan Johnson
În California se caută diferite tratamente anti-îmbătrânire, unele dintre ele fiind de-a dreptul bizare. Noua tendinţă pare să fie plasmafereza sau schimbul de plasmă.
O procedură, creată pentru gestionarea urgenţelor şi a bolilor autoimune, i-a sedus deja pe cei care caută tinereţea eternă: directori generali ai companiilor de tehnologie, sportivi, pasionaţi de longevitate.
Bryan Johnson vorbeşte despre „schimbarea uleiului uman”
Unul dintre ei, Bryan Johnson, antreprenorul în tehnologie care şi-a transformat corpul într-un laborator anti-îmbătrânire, şi-a împărtăşit recent experienţa cu plasmafereza, numind-o „o schimbare a uleiului uman”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
-
Ministrul polonez de externe îndeamnă Europa să-şi întărească securitatea, după victoria lui Trump
-
Victoria lui Trump zguduie Europa. Întâlnire de urgenţă între germani şi francezi în această seara. Apărarea Europei, subiectul principal
-
Răspunsul Chişinăului la acuzaţiile Moscovei pe tema alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova
De fapt, tratamentul presupune îndepărtarea treptată a unor cantităţi mici de sânge şi centrifugare pentru a separa plasma de globulele roşii. Plasma este apoi înlocuită cu un alt lichid, cum ar fi albumina, o proteină plasmatică.
Costul poate varia de la 5.000 USD la 10.000 USD într-o clinică specializată. În ciuda preţului mare, destul de multe vedete au decis să-l încerce: de la Peter Diamandis, fondatorul XPrize, până la Troy Aikman, fostă vedetă NFL.
„Noi o numim schimbare de ulei pentru că, într-un fel, împrospătează şi revitalizează circulaţia, practic scăpând de toate impurităţile care sunt acolo”, a spus într-un interviu dr. Jonathann Kuo, specialist în medicină regenerativă şi fondator al Extension Health, la care a apelat Aikman.
Îndoielile experţilor
Nu toţi experţii sunt convinşi de beneficiile acestui tratament. De exemplu, Brian Adkins, profesor de patologie la University of Texas Southwestern Medical Center, a declarat într-un interviu că nu este lar dacă schimbul de plasmă este benefic pentru majoritatea oamenilor sănătoşi.
„Nu ar trebui să fie medicament de tip boutique, ci medicină bazată pe dovezi”, explică el. În plus, schimbul de plasmă nu este lipsit de riscuri. Pot apărea infecţii şi, deşi nu sunt de aşteptat efecte secundare grave, ar trebui luate în considerare cu atenţie atât beneficiile, cât şi riscurile, înainte de a urma acest tratament.
Plasmafereza este de obicei utilizată pentru afecţiuni specifice, cum ar fi sindromul Guillain-Barré. Ryan Marino, toxicolog şi profesor de medicină de urgenţă la Case Western Reserve University School of Medicine, a declarat pentru Business Insider că tratamentul cu plasmă la o clinică de longevitate poate să nu aibă sens din mai multe motive.
În primul rând, cei fără insuficienţă de organ sau alte afecţiuni care pun viaţa în pericol elimină toxinele în mod natural prin ficat şi rinichi. Mai mult, schimbul de plasmă nu ajută la eliminarea contaminanţilor de mediu, cum ar fi microplasticul, o preocupare tot mai mare pentru sănătatea pe termen lung.
Dovezile justificative
Pe de altă parte, conform unui studiu pe animale de la Laboratorul Conboy din UC Berkeley, schimbul de plasmă poate îmbunătăţi unii indicatori ai îmbătrânirii, cel puţin pe termen scurt.
În plus, eliminarea plasmei poate reduce nivelul lipidelor unei persoane, inclusiv colesterolul rău. Totuşi, acest lucru este temporar, deoarece plasma se regenerează rapid.
În ciuda rezultatelor încurajatoare, plasmafereza rămâne un tratament experimental care necesită cercetări suplimentare. Domeniul evoluează şi ar putea duce la noi descoperiri în medicina regenerativă.
În momentul de faţă – conform oamenilor de ştiinţă – este o cale experimentală care necesită investigaţii suplimentare.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Liderii lumii se grăbesc să-l felicite pe Trump pentru victoria (ne)așteptată. Ce mesaje au transmis
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Cine este misterioasa femeie care a decis, de fapt, soarta Americii! Ea i-a asigurat drumul spre victorie lui Donald Trump
CANCAN.RO
Câți bani plătește Mihai Găinușă de la Asia Express, pentru facultatea fiicei lui. Eva Găinușă studiază la Universitatea din Padova
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:52
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 987. Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene / Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei
-
astăzi, 16:45
Harris şi-a anulat apariţia la universitatea unde a fost studentă. Trump a învins şi la vot popular