- Home
- Sănătate
- (24.02.2024, 15:02)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mâncarea intuitivă: slăbeşte fără stres şi fără a număra caloriile
Dacă ai încercat degeaba toate dietele şi ai vrea să-ţi schimbi abordarea cu privire la mâncare, alimentaţia intuitivă ar putea fi soluţia.
Urmărește
16094 afișări
Mâncarea intuitivă: slăbeşte fără stres şi fără a număra caloriile
Ce se întâmplă dacă eşti mereu la dietă şi te-ai luptat degeaba cu cântarul? Mâncarea intuitivă ar putea fi o soluţie. Creat în 1995 de nutriţioniştii Evelyn Tribole şi Elyse Resch, modelul de alimentaţie intuitivă este o abordare a nutriţiei care lasă spaţiu amplu pentru ascultarea organismului şi a semnalelor pe care le transmite în legătură cu alimentele.
Cu alte cuvinte, metoda ideală pentru cei care numără caloriile de o viaţă şi luptă împotriva sentimentelor de vinovăţie legate de greutatea lor şi de ceea ce mănâncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Principiul de bază al alimentaţiei intuitive este să ascultăm semnalele pe care ni le transmite corpul tău. Să mănânci când ţi-e foame, şi nu doar când ţi-e foame, este unul dintre ele. Obişnuiţi cum suntem să mâncăm de mai multe ori pe zi şi adesea la ore stabilite, am pierdut legătura cu ceea ce are nevoie corpul nostru.
De câte ori ai mâncat pentru că a trebuit şi nu pentru că ţi-a fost foarte foame? Nu contează dacă au trecut 5 ore sau o oră de la ultima ta masă sau gustare, dacă corpul tău strigă după hrană, este timpul să mănânci. Un alt semnal pe care adesea îl ignorăm este cel al saţietăţii.
De prea multe ori ne trezim înghiţind mâncare care nu are loc în stomac, dar continuăm până când farfuria este goală. Până la urmă, asta am fost întotdeauna învăţaţi în copilărie. Conform alimentaţiei intuitive, momentul în care să ne oprim din mâncat este când suntem sătui, cu preţul de a avea mâncare rămasă în farfurie (care, de altfel, nu trebuie aruncată, ci păstrată pentru următoarea masă).
A mânca dincolo de această limită ar putea însemna o digestie lentă şi dificilă, reflux gastric, umflare abdominală şi creştere în greutate.
Mâncarea intuitivă nu impune niciun tip de hrană, nici combinaţii de macronutrienţi sau doze cântărite până la miligramul. Conform acestei abordări, nu există alimente de evitat şi altele de preferat, important este să variaţi şi să menţineţi obiceiuri sănătoase, precum angajarea în activitate fizică constantă, zilnică şi o selecţie la timp a alimentelor de calitate.
Mâncarea aleasă trebuie să fie hrănitoare şi uşoară, plăcută din punct de vedere estetic şi o sursă de energie pentru o viaţă activă. Un alt element-cheie al alimentaţiei intuitive este relaţia pe care o avem cu mâncarea.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe