- Home
- Sănătate
- (29.01.2022, 10:46)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mucegaiul este un pericol pentru sănătate. Truc simplu pentru a scapă de condens în doar câteva minute
- Condensul este o problemă comună în casele multor persoane, cauzând mucegai, umezeală şi boli.
- Iată un truc simplu care vă ajută să vă păstraţi casa caldă şi uscată.
Urmărește
20323 afișări
Mucegaiul este un pericol pentru sănătate. Truc simplu pentru a scapă de condens în doar câteva minute
Condensul este duşmanul de temut al proprietarilor de locuinţe şi al chiriaşilor deopotrivă. Umezeala şi mucegaiul negru nu sunt numai dăunătoare pentru sănătatea locuitorilor, ci pot avea un impact şi asupra valorii casei.
Cu toate acestea, condensul şi acumularea de apă continuă să fie o problemă în multe case, unde materialele de construcţie învechite şi clădirile prost construite reţin apa în scheletul acestora, potrivit Mirror.
Cercetările efectuate de Rentokil au arătat că aproximativ 5,8 milioane de chiriaşi britanici s-au confruntat cu probleme legate de umezeală sau condens la un moment dat.
Studiul a constatat că 44% dintre chiriaşii britanici locuiau în proprietăţi fără ventilator în baie şi un procent şocant de 31% nu aveau o fereastră în baie.
Studiul a concluzionat că mulţi chiriaşi au raportat că au cerut ajutorul proprietarilor pentru a rezolva problema umezelii, dar în peste jumătate din cazuri (51%), chiriaşul nu a primit niciun ajutor.
Din fericire, un utilizator de încredere de pe Reddit a dezvăluit un truc inteligent pentru a scăpa rapid şi uşor de condens, pentru a ajuta la evitarea mucegaiului urât şi a potenţialelor probleme de sănătate care vin odată cu acesta.
Cum să scăpaţi de condens simplu şi rapid
În mod obişnuit, proprietarii de locuinţe vor încerca să elimine condensul prin deschiderea unei ferestre, eliberând aerul din casă, însă, în perioada de iarnă, acest lucru poate duce la un disconfort termic, care se poate evita folosind un truc simplu.
Din fericire, există o modalitate de a rezolva această problemă, potrivit unui utilizator Reddit. „În Germania, avem o tehnică numită "Stosslüften", a spus acesta. „Ceea ce înseamnă, în esenţă, că în loc să ai poate o singură fereastră deschisă toată ziua (ceea ce reprezintă o risipă uriaşă de energie), deschizi mai multe ferestre în toată casa timp de trei minute, creând un curent de aer puternic pentru a schimba cea mai mare parte a aerului cald şi umed din interiorul casei cu aerul rece din exterior. O caracteristică interesantă a aerului rece este că poate "reţine" mai puţini vapori de apă”.
„Dacă acest aer rece relativ uscat intră în casă, se încălzeşte. Fiind mai cald, acesta este brusc capabil să preia o parte din umiditatea suplimentară din interiorul casei dumneavoastră. Acest lucru ar putea suna puţin ciudat la început, dar este susţinut în şcoli şi aşa mai departe. Eu folosesc această tehnică şi funcţionează. Faceţi acest lucru de mai multe ori pe zi şi ar trebui să vedeţi cu adevărat o schimbare”, susţine utilzatorul.
Mucegaiul este un pericol pentru sănătate
NHS raportează că mucegaiul din casă poate duce la probleme respiratorii şi alergii. De asemenea, poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar.
Unii oameni sunt mai afectaţi de mucegaiul din casă decât alţii. Printre aceştia se numără:
- bebeluşi şi copii
- persoane în vârstă
- persoanele cu probleme cutanate existente, cum ar fi eczema
- persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul
- cei cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi cei care fac chimioterapie
Cei de la NHS spun că mucegaiul poate crea alergeni, iritanţi şi, uneori, chiar toxine.
Inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate duce adesea la reacţii care includ curgerea nasului, strănut, ochi roşii şi mâncărimi ale pielii. În unele cazuri extreme, ar putea duce la un atac de astm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe