- Home
- Sănătate
- (11.12.2022, 14:26)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nature Medicine: Fie şi doar două minute de exerciţii intense în rutina zilnică prelungesc viaţa
Un nou studiu confirmă că nu avem nevoie de antrenament greu, pentru a preveni bolile cardiovasculare şi cancerul.
Urmărește
491 afișări
Nature Medicine: Fie şi doar două minute de exerciţii intense în rutina zilnică prelungesc viaţa
Urcat scările, fuga până la staţia de autobuz sau mersul spre birou. Toate sunt eforturi mici, dar, dacă sunt realizate într-un mod intens şi exploziv, adunate împreună, contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare şi tumori. De asemenea, riscul de mortalitate scade şi el.
Studiul de la Universitatea din Sydney, publicat în Nature Medicine, este printre primele care analizează ceea ce medicii sportivii emit de ceva vreme, anume ipoteza că orice tip de activitate fizică este utilă, chiar şi cea care nu este considerată antrenament. Dispozitivele purtabile pot monitoriza activitatea fizică involuntară care are loc în viaţa de zi cu zi şi astfel a fost posibil să se examineze asocierea acestor activităţi cu apariţia bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Cercetătorii au folosit date de la trackere de fitness colectate de UK Biobank, o bază de date medicală mare cu informaţii despre sănătatea oamenilor din Marea Britanie. Au fost analizate date de la 25.241 non-sportivi, cu vârsta medie de 62 de ani, dintre care 14.178 erau femei şi 11.063 bărbaţi.
Rezultatele au arătat, după o perioadă de control de aproape şapte ani, că cei care au fost implicaţi în activităţi „involuntare” chiar şi de doar 1-2 minute, precum urcarea rapidă a scărilor sau mersul rapid au prezentat o scădere cu aproape 50 % a riscului de mortalitate prin boli cardiovasculare şi o scădere cu aproximativ 40% a riscului de mortalitate prin cancer, în comparaţie cu cei care nu au făcut aceste sprinturi intense, deşi scurte.
Datele au fost colectate de la trackerele de fitness pe care le purtau voluntarii şi, prin urmare, analiza nu s-a bazat pe chestionare utilizate adesea în cercetarea exerciţiilor fizice (dar care nu sunt obiective). Cercetătorii au putut măsura impactul asupra sănătăţii în comparaţie cu minutele de mişcare. .
„Orientările internaţionale ale principalelor societăţi ştiinţifice stabilesc 150 de minute de activitate fizică pe săptămână sau 75 de minute de activitate viguroasă ca limită minimă pentru ca adulţii să aibă beneficii pentru sănătate şi să prevină principalele patologii”, explică Gianfranco Beltrami, vicepreşedintele Federaţiei de Medicină Sportivă.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate