O nouă metodă de diagnosticare a cancerului intestinal, fără biopsii. Pe ce se bazează tehnica revoluţionară

Scanările PET pot examina întregul intestin înainte şi în timpul tratamentului, evitând riscurile asociate cu prelevarea de mostre de ţesut.

Urmărește
418 afișări
Imaginea articolului O nouă metodă de diagnosticare a cancerului intestinal, fără biopsii. Pe ce se bazează tehnica revoluţionară

O nouă metodă de diagnosticare a cancerului intestinal, fără biopsii. Pe ce se bazează tehnica revoluţionară

Biopsiile necesită o procedură invazivă cu o serie de riscuri pentru sănătate, cum ar fi infecţia, şi sunt limitate în privinţa a ceea ce pot găsi în intestinul unui pacient.

Experţii care lucrează cu Cancer Research UK au descoperit că tomografia cu emisie de pozitroni (numită şi PET) permite examinarea întregului intestin şi studierea tumorilor, spre deosebire de examinarea ţesutului după ce acesta a fost îndepărtat, anunţă The Guardian.

Scanările PET creează o imagine tridimensională a interiorului corpului, iar cercetătorii cred că efectuarea mai multor scanări în timpul tratamentului ar putea ajuta la monitorizarea mai eficientă a bolii.

Dr. David Lewis, de la Cancer Research UK Scotland Institute şi de la Universitatea din Glasgow, care a condus cercetarea, a declarat: "Imagistica PET oferă o alternativă promiţătoare, având capacitatea de a supraveghea întregul peisaj al cancerului, permiţându-ne să examinăm tumorile mai în detaliu în timp ce acestea sunt încă în creştere".

Potrivit Cancer Research UK, aproximativ 4.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer de intestin în Scoţia, iar aproximativ 1.800 de persoane diagnosticate cu această boală mor în fiecare an.

Echipa de cercetare a folosit datele genetice existente despre cancerul intestinal pentru a identifica diferite caracteristici ale tumorii cu ajutorul imagisticii PET.

De asemenea, a reuşit să descopere mai multe tipuri diferite de cancer intestinal la şoareci pe baza genelor acestora.

"Aceste descoperiri oferă o oportunitate interesantă de a revoluţiona modul în care diagnosticăm şi monitorizăm cancerul intestinal fără intervenţii chirurgicale invazive, reducând riscul şi îmbunătăţind rezultatele pentru pacienţi”, a declarat dr. Catherine Elliott, director de cercetare la Cancer Research UK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici