- Home
- Sănătate
- (28.06.2023, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Obezitatea modifică funcţionarea creierului: un studiu explică totul
Potrivit cercetătorilor, mecanismul creierului care duce la senzaţia de saţietate ar eşua la persoanele grase.
Urmărește
2278 afișări
Obezitatea modifică funcţionarea creierului: un studiu explică cum
Potrivit unui studiu recent publicat în revista Nature Metabolism, obezitatea poate afecta şi creierul, afectând unii hormoni-cheie. În special, obezitatea ar afecta senzaţia de saţietate după masă.
În mod normal, atunci când mâncăm, sunt trimise semnale către creier, „avertizându-l” că organismul este plin sau are un conţinut alimentar satisfăcător.
Potrivit cercetătorilor, obezitatea poate duce la modificări ale creierului care pot determina oamenii să nu mai primească semnalul de saţietate. Aceste modificări pot avea şi un impact pe termen lung, rămânând chiar şi după o eventuală scădere în greutate şi rezolvarea problemei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Donald Trump şi Olaf Scholz au vorbit la telefon. Au convenit că războiul din Ucraina durează „de prea mult timp”
-
Oficial american: Pakistanul dezvoltă rachete care ar putea lovi SUA
-
Preşedinţii Rusiei şi Uzbekistanului au vorbit despre asasinarea generalului rus de către un uzbec
În timpul studiului, cercetătorii au luat în considerare un număr egal de pacienţi obezi (IMC mai mare de 30) şi non-obezi (IMC mai mic de 25), hrănindu-i cu carbohidraţi, grăsimi şi apă folosind o sondă nazogastrică, pentru a „ocoli” gura.
Creierul pacienţilor a fost apoi supus scanărilor RMN şi CT pentru a înţelege răspunsurile creierului la aportul de alimente. Cercetătorii au descoperit că la persoanele non-obeze au existat semnale care au determinat creierul să înţeleagă că organismul primeşte suficientă nutriţie, iar nivelul de dopamină a crescut, de asemenea. La persoanele obeze, însă, aceste semnale nu au apărut, iar creierul nu a recunoscut senzaţia de saţietate după masă.
„Semnalele hormonale cheie, cum ar fi leptina şi insulina, care reglează apetitul şi homeostazia genetică, sunt adesea modificate de obezitate”, explică profesorul Sahar Takkuche, profesor de endocrinologie şi metabolism la Universitatea din Tennessee. „Ne-am gândit că vor exista răspunsuri diferite între persoanele slabe şi persoanele cu obezitate, dar nu ne aşteptam la această lipsă de modificări ale activităţii creierului la persoanele cu obezitate”, a explicat profesorul Mireille Sarlie, autorul principal al studiului şi lector la endocrinologie la Universitatea Yale.
Citește pe alephnews.ro: Realitatea Virtuală îți permite să vorbești Napoleon Bonaparte. Experiența imersivă e deschisă la Banca Franței din Paris
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Andreea Antochi, o tânără de 30 de ani, a murit în Secția de Obstetrică cu fiul pe care îl purta în pântece 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe