- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oboseala mentală, un flagel modern tot mai răspândit
Oboseala mentală, un flagel modern tot mai răspândit
La locul de muncă, procentul este şi mai îngrijorător. 81% dintre angajaţi se plâng de un nivel ridicat de oboseală mentală, cauzat de cerinţele şi presiunile excesive la serviciu.
Departe de a fi un simplu disconfort trecător, oboseala mentală poate duce la epuizare şi chiar depresie, dacă este neglijată.
Primele semne de alarmă sunt dificil de ignorat: o permanentă stare de oboseală chiar şi după perioade de odihnă, probleme de concentrare, lipsă de chef şi apetit, tulburări de somn sau hipersensibilitate. Specialiştii avertizează că aceste simptome nu trebuie luate la uşor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
La originea oboselii nervoase pot sta numeroşi factori: un şoc emoţional puternic, o schimbare bruscă a stilului de viaţă, conflicte familiale sau profesionale, dar şi trăsături de caracter precum perfecţionismul sau empatia excesivă.
După cum explică site-ul naţional francez al asigurărilor de sănătate Ameli, oboseala nervoasă poate fi uneori precursorul unei boli cronice, cum ar fi fibromialgia sau bolile neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă).
Pentru a ţine sub control acest flagel modern, medicii recomandă un stil de viaţă sănătos: o dietă echilibrată, exerciţii fizice, activităţi recreative şi tehnici de relaxare precum yoga sau meditaţia. Alimente precum citricele, fructele uscate, peştele gras şi spirulina acţionează ca adevărate stimulente.
La locul de muncă, este esenţială găsirea de soluţii împreună cu angajatorul pentru a reduce stresul şi sarcina mentală excesivă. Pentru Isabelle Métinier, psiholog şi autoare a cărţii "Et si c'était la fatigue mentale?”, este esenţial să renunţi la a mai încerca să faci totul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO