Video OMS: Medicamentele antimalarie false au ucis peste 100.000 de oameni

  • Medicamente antimalarie false au ucis 116.000 de oameni în doi ani
  • Un medicament antimalarie este şi hidroxiclorochina, folosit pentru tratamentul Covid-19
  • 10% din medicamentele false la nivel mondial sunt antimalarice
Urmărește
550 afișări

Medicamentele antimalarie false au ucis 116.000 de oameni în doar doi ani, arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 10% dintre medicamentele confiscate la nivel mondial între 2014 şi 2016 au fost antimalarice.

Agenţia Europeană a Medicamentului avertizează că niciun tratament nu s-a dovedit a fi eficient pentru Covid-19. Atunci când pe o anumită piaţă lipseşte un medicament, dar se găseşte online, este foarte probabil să fie falsificat. Au apărut pe dark-web şi vaccinuri pentru Covid-19, or cele mai optimiste estimări pentru acestea sunt de un an de zile.

„La nivel global, observăm o tendinţă de creştere a achiziţiei de medicamente online. Acest lucru facilitează şi activitatea falsificatorilor. Farmaciile ilegale online pot vinde medicamente false sau sub standardul permis relativ uşor prin internet, fără a avea vreodată un sediu sau magazin fizic. În multe cazuri, nu este necesară o reţetă pentru a cumpăra medicamente de pe aceste site-uri”, a declarat pentru Mediafax Julio Laporta, purtător de cuvânt al Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală.

Oficiul European avertizează că India şi China sunt cei mai mari producători identificaţi de produse farmaceutice contrafăcute. Produsele sunt livrate în toată lumea, în mod special pe pieţele din Africa, Europa şi Statele Unite. În plus, Singapore şi Hong Kong sunt printre cele mai importante puncte de tranzit pentru produsele contrafăcute, exportându-le în principal în mici colete către Statele Unite, Europa, Japonia şi unele zone din America de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici