Opt milioane de persoane din Anglia iau antidepresive. Mai mult de un sfert dintre pacienţi le iau de cinci ani sau mai mult

  • Mai mult de un sfert dintre pacienţii care iau antidepresive în Anglia, aproximativ două milioane de persoane, le iau de cinci ani sau chiar mai mult, a constatat BBC.
  • Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că există dovezi limitate cu privire la beneficiile administrării medicamentelor pe o perioadă atât de lungă de timp.
Urmărește
894 afișări
Imaginea articolului Opt milioane de persoane din Anglia iau antidepresive. Mai mult de un sfert dintre pacienţi le iau de cinci ani sau mai mult

Mai mult de opt milioane de persoane din Anglia iau antidepresive, care sunt prescrise pentru depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă şi alte afecţiuni. Numărul a crescut cu un milion de persoane în ultimii cinci ani, arată cifrele de prescriere NHS.

Noile cifre privind utilizarea pe termen lung, pentru perioada 2018-2022, au fost furnizate pentru BBC de către NHS. Datele oferă o imagine de ansamblu, dar nu reflectă circumstanţele pacienţilor individuali, dintre care unii ar putea lua antidepresive pe termen lung pentru un motiv întemeiat.

De asemenea, investigaţia a scos la iveală dovezi că o companie farmaceutică importantă a încercat acum 27 de ani să ascundă posibilele efecte de sevraj pe care le-ar putea provoca un medicament.

Antidepresivele moderne au apărut la sfârşitul anilor 1980, inclusiv Prozac. Acestea au fost rapid anunţate ca medicamente minune în comparaţie cu medicamentele anterioare, dintre care unele aveau efecte secundare grave.

Se credea că acestea tratează depresia prin remedierea unui dezechilibru al serotoninei, substanţă chimică ce reglează starea de spirit, în creier. În prezent, cercetătorii nu ştiu exact cum funcţionează. Una dintre teorii este că acestea schimbă pur şi simplu modul în care gândeşti sau te simţi, mai degrabă decât să rectifice o problemă de bază.

NHS recomandă antidepresivele ca tratament pentru depresiile mai severe. În loc de medicamente sau în combinaţie cu acestea, ar putea fi recomandată terapia prin vorbire, precum şi exerciţiile fizice şi schimbările în stilul de viaţă.

"De-a lungul carierei mele îndelungate şi extinse, am văzut oameni care au beneficiat de pe urma antidepresivelor", a declarat profesorul Wendy Burn, fost preşedinte al Colegiului Regal de Psihiatrie. "Le văd funcţionând în practica mea clinică, văd vieţi schimbate de ele".

Dar ea a adăugat: "Oamenii rămân mai mult timp sub tratament cu antidepresive şi nu avem studii pe termen lung care să susţină acest lucru".

Cât de eficiente sunt antidepresivele

Există de mult timp o dezbatere despre cât de eficiente sunt antidepresivele. Cea mai cuprinzătoare cercetare, realizată de Universitatea din Oxford, sugerează că antidepresivele ajută unele persoane, cel puţin pe termen scurt.

Dar, în medie, beneficiile lor sunt relativ modeste, iar modul în care oamenii răspund variază, unii dintre ei nu răspund deloc, potrivit cercetătorului care a condus studiul.

Şi există unele dovezi care sugerează că utilizarea pe termen lung a antidepresivelor ar putea fi legată de anumite riscuri pentru sănătate, cum ar fi problemele cardiace şi diabetul. De asemenea, se crede că utilizarea pe termen lung poate duce la un risc mai mare de simptome de sevraj la unele persoane.

Renunţarea prea rapidă la acel medicament, înainte ca creierul să aibă timp să se adapteze, poate duce la simptome, inclusiv starea de spirit scăzută şi sentimente de anxietate. Unele simptome se suprapun cu afecţiunea iniţială pentru care a fost prescris medicamentul, ceea ce înseamnă că sevrajul poate fi uneori confundat cu recidiva.

Simptomele depind de individ, de medicamentul pe care îl ia şi de cât timp. Mulţi pacienţi pot înceta să mai ia antidepresive fără a întâmpina probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici