- Home
- Sănătate
- (25.02.2024, 14:58)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prea multe proteine creşte riscul de ateroscleroză: legătura periculoasă evidenţiată de un studiu
- Consumul de prea multe proteine poate duce la ateroscleroză.
- Un nou studiu publicat în revista Nature Metabolism, realizat de Universitatea din Pittsburgh, a evidenţiat o corelaţie între excesul de proteine din dietă şi formarea aterosclerozei, o boală care face ca pereţii arterelor să îşi piardă elasticitatea.
- Un aminoacid ar fi responsabil pentru procesele patologice care duc la ateroscleroză.
Urmărește
1281 afișări
Prea multe proteine creşte riscul de ateroscleroză: legătura evidenţiată de un studiu
Pe baza studiilor efectuate pe culturi de celule, şoareci şi voluntari, procentul de calorii care trebuie consumat din proteine în fiecare zi este între 15 şi 22%. Astăzi, în medie, unul din patru oameni care trăiesc într-o ţară considerată bogată depăşeşte adesea cu mult 22%, iar un sfert din populaţia americană o depăşeşte în fiecare zi. Studiul de la Universitatea din Pittsburgh a arătat cum aportul excesiv de proteine poate duce la o creştere a celulelor imunitare care favorizează formarea plăcii aterosclerotice, crescând riscul de a suferi de boală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Atenţie la leucină
Acest proces este ghidat de un aminoacid, leucina, conţinut în special în alimente proteice de origine animală, cum ar fi carnea, ouăle şi laptele. Leucina, în schimb, este prezentă într-o măsură mai mică în proteinele vegetale, motiv pentru care aceste alimente au un impact diferit asupra arterelor, iar proteinele vegetale sunt mai puţin dăunătoare.
Acest aminoacid ar duce la activarea macrofagelor, care sunt celule imune responsabile pentru eliminarea resturilor celulare. Dar un exces de macrofage duce la o acumulare de resturi celulare în pereţii vaselor, care împiedică curgerea regulată a sângelui, crescând astfel şi riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral şi infarct.
Autorul studiului, Babak Razani, a subliniat că „creşterea aportului de proteine în căutarea unei sănătăţi metabolice mai bune nu este un panaceu. Chiar ţi-ai putea deteriora arterele”. Scopul său, prin publicarea acestui studiu, este să înceapă un dialog despre modul în care dietele pot fi modificate pentru a influenţa „funcţia corpului la nivel molecular şi a reduce riscul de îmbolnăvire.
Sfatul specialistului este să evitaţi administrarea unei cantităţi de proteine mai mare decât procentul zilnic recomandat şi să favorizaţi proteinele vegetale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe