- Home
- Sănătate
- (11.04.2022, 11:32)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii de medicamente promit lansări mai rapide pe piaţa europeană pentru a evita o reglementare mai strictă
Producătorii de medicamente s-au angajat luni să accelereze lansarea pe piaţă a noilor medicamente în statele membre ale UE care nu beneficiază de servicii suficiente, în încercarea de a evita o reglementare mai strictă din partea Bruxelles-ului.
Urmărește
441 afișări
Producătorii de medicamente promit lansări mai rapide pe piaţa europeană pentru a evita o reglementare mai strictă
Federaţia Europeană a Industriilor şi Asociaţiilor Farmaceutice (EFPIA) a precizat luni, într-o declaraţie, că membrii săi se angajează să depună cereri de rambursare de către sistemele naţionale de sănătate în cel mult doi ani de la aprobarea reglementărilor UE, "cu condiţia ca sistemele locale să permită acest lucru".
În timp ce aprobarea medicamentelor în UE este în mare măsură centralizată, Agenţia Europeană pentru Medicamente având rolul de gardian, procedurile de stabilire ulterioară a preţului tratamentului pentru sistemele naţionale de sănătate rămân în mâinile statelor membre şi diferă foarte mult, potrivit Reuters.
Angajamentul ar reduce timpul de aşteptare a pacienţilor pentru medicamente noi cu patru până la cinci luni în mai multe ţări, precum Bulgaria, Polonia şi România, a declarat EFPIA, citând estimări ale companiei de cercetare de piaţă IQVIA.
Grupul de lobby a avertizat că orice reguli noi care obligă producătorii de medicamente să aducă produse noi în toate ţările UE într-un anumit termen ar putea avea efecte negative şi ar putea descuraja companiile să aducă unele produse în sistemele de sănătate publică din regiune.
„Înţelegem că unele dintre propunerile aflate în discuţie ar putea introduce obligaţii pentru (producătorii de medicamente) de a comercializa sau de a aproviziona toate statele membre ale UE", a declarat EFPIA într-un raport separat.
„Industria este îngrijorată în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor de reglementare concepute pentru autorizarea medicamentelor care sunt aplicate pentru a aborda probleme de disponibilitate care ţin de competenţa statelor membre", a adăugat aceasta.
Decalajul mediu între autorizarea de introducere pe piaţa UE şi primirea de către grupuri mari de pacienţi a unui medicament nou dezvoltat variază foarte mult în cadrul blocului, variind de la 133 de zile în Germania şi 497 de zile în Franţa la 899 de zile, sau 2,5 ani, în România, potrivit raportului.
EFPIA a precizat că întârzierile au fost influenţate de mai mulţi factori de reglementare care nu pot fi controlaţi de companii.
De asemenea, grupul de lobby a declarat că propune un sistem armonizat de stabilire a preţurilor medicamentelor pe niveluri, bazat pe capacitatea de plată a unei ţări, pentru a înlocui peisajul extrem de divers al UE în materie de stabilire a preţurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Medicul Mihai Craiu atrage atenţia părinţilor: Trebuie să cunoaşteţi un semn ce reprezintă o mare urgenţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe