- Home
- Sănătate
- (10.04.2023, 10:22)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Singur aliment care reduce semnficiativ ridurile, conform ştiinţei
Cercetărilor de la Universitatea din California au demonstrat că există un aliment care poate reduce cu 23% ridurile, cât timp este consumat în cantităţi potrivite.
Urmărește
14226 afișări
Singur aliment care reduce semnficiativ ridurile, conform ştiinţei
Nu doar cremele şi tratamentele de înfrumuseţare reduc ridurile. Potrivit unor cercetători din California, şi ceea ce mâncăm poate face diferenţa. Iar un fruct, mai presus de toate, ar părea să aibă capacitatea de a reduce ridurile faciale ale femeilor cu 23% (în două luni).
Fructul antirid este mango: studiul californian afirmă că femeile cu piele deschisă care mănâncă o jumătate de cană de Mango Ataulfo de 4 ori pe săptămână înregistrează o reducere de 23% a ridurilor, în primele două luni, şi încă 20% după 4 luni. „O îmbunătăţire semnificativă”, potrivit autorului principal al studiului, Vivien Fam de la Universitatea din California.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mango este bogat în beta-caroten şi conţine antioxidanţi capabili să combată deteriorarea celulelor
Cunoscut şi sub denumirea de mango cu miere sau mango de şampanie, mango Ataulfo, ca şi alte fructe şi legume de culoare portocalie, este bogat în beta-caroten şi conţine antioxidanţi care pot lupta împotriva distrugerii celulelor.
Atenţie, însă: consumul excesiv ar putea provoca efectul opus. Cercetătorii susţin că există o limită a acţiunii anti-îmbătrânire a fructelor. „Femeile care au mâncat nu o jumătate de cană, ci o ceaşcă şi jumătate de mango pentru aceeaşi perioadă de timp, au văzut în schimb o creştere a ridurilor. Acest lucru arată că, deşi o cantitate moderată de mango poate fi benefică pentru sănătatea pielii, un exces ar putea se dovedesc dăunătoare”, comentează specialiştii. Problema ar putea fi legată de cantitatea mare de zahăr din cauza consumului excesiv de mango, care ar ajunge să-i anuleze efectele.
Studiul a examinat 28 de femei în postmenopauză cu aşa-numitul tip de piele Fitzpatrick II sau III, o clasificare care indică modul în care pielea reacţionează la lumina ultravioletă: tipurile II şi III, caracterizate de lumină- jupuite, au tendinţa de a arde mai uşor la soare. Participanţii au fost apoi împărţiţi în două grupuri: primul grup a mâncat o jumătate de cană de mango, în timp ce al doilea a mâncat o ceaşcă şi jumătate de mango, 4 zile pe săptămână, timp de 4 luni.
Metodă extrem de precisă
Apoi, cercetătorii i-au evaluat ridurile folosind o cameră de înaltă rezoluţie. „Sistemul pe care l-am folosit pentru a analiza ridurile ne-a permis nu numai să le vizualizăm, ci şi să le cuantificăm şi să le măsurăm cu precizie”, spune Robert Hackman, profesor la Departamentul de Nutriţie de la UC-Davis. „Această metodă este extrem de precisă şi ne-a permis să depăşim doar aspectul ridurilor sau ceea ce ochiul ar putea percepe”.
Rezultatul? Imaginile, care interpretează severitatea, lungimea şi lăţimea ridurilor fine, profunde şi emergente, arată că participanţii care au mâncat jumătate de cană de mango au dezvăluit îmbunătăţiri ale pielii din orice unghi. Meritul ar reveni carotenoidelor, pigmenţilor vegetali portocalii sau roşii ale căror efecte benefice asupra sănătăţii pielii sunt cunoscute.
Studiul mai arată că fitonutrienţii, substanţe chimice antiinflamatorii prezente în plante, pot ajuta organismul să producă mai mult colagen, o proteină structurală esenţială pentru piele şi elasticitatea acesteia.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe