- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (13.10.2024, 11:41)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă
Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că singurătatea este asociată cu creşterea frecvenţei coşmarurilor, scrie Science Alert, care citează Journal of Psychology.
Urmărește
1313 afișări
Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă
Singurătatea nu afectează doar sănătatea fizică şi mentală în timpul zilei, ci are impact şi asupra somnului, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Statele Unite.
Studiul sugerează că persoanele care se confruntă cu singurătatea au o frecvenţă mai mare a coşmarurilor, ceea ce poate fi rezultatul stresului suplimentar cauzat de lipsa legăturilor sociale puternice.
Cercetătorii au reanalizat date dintr-un studiu anterior şi au descoperit o corelaţie între singurătate şi frecvenţa coşmarurilor, cu stresul acţionând ca factor de mediere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
-
Răstunare de situaţie în cazul atacului din Germania. Teroristul pare a fi anti-religie şi anti-imigraţie
-
Detalii din negocierile pentru guvern. Surse: Formarea noului Guvern ar trebuie să se desfăşoare în acest weekend / Romaşcanu, PSD: Mâine vor fi consultări la preşedinte
-
Nu este nici zahărul nici sare nici alcoolul. Cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii noastre a fost indeniticată de Serge Hercberg, profesor de nutriţie la Sorbona
Un al doilea set de date, obţinut de la un alt grup de participanţi, a arătat că singurătatea afectează atât intensitatea coşmarurilor, cât şi frecvenţa lor.
Deşi studiul nu stabileşte o relaţie directă de cauzalitate, cercetătorii sugerează că aceste descoperiri se potrivesc cu teoria evolutivă conform căreia singurătatea este un semnal de avertizare că organismul duce lipsă de un element esenţial, sprijinul social.
Colin Hessem, specialist în comunicare la Universitatea de Stat din Oregon, este de părere că relaţiile interpersonale sunt o nevoie de bază pentru oameni, iar lipsa lor afectează sănătatea fizică şi mentală.
Citește pe alephnews.ro: Instabilitatea politică afectează economia României
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe