- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (13.10.2024, 11:41)
- Iulia Kelt
Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă
Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că singurătatea este asociată cu creşterea frecvenţei coşmarurilor, scrie Science Alert, care citează Journal of Psychology.
Urmărește
1314 afișări
Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă
Singurătatea nu afectează doar sănătatea fizică şi mentală în timpul zilei, ci are impact şi asupra somnului, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Statele Unite.
Studiul sugerează că persoanele care se confruntă cu singurătatea au o frecvenţă mai mare a coşmarurilor, ceea ce poate fi rezultatul stresului suplimentar cauzat de lipsa legăturilor sociale puternice.
Cercetătorii au reanalizat date dintr-un studiu anterior şi au descoperit o corelaţie între singurătate şi frecvenţa coşmarurilor, cu stresul acţionând ca factor de mediere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Un al doilea set de date, obţinut de la un alt grup de participanţi, a arătat că singurătatea afectează atât intensitatea coşmarurilor, cât şi frecvenţa lor.
Deşi studiul nu stabileşte o relaţie directă de cauzalitate, cercetătorii sugerează că aceste descoperiri se potrivesc cu teoria evolutivă conform căreia singurătatea este un semnal de avertizare că organismul duce lipsă de un element esenţial, sprijinul social.
Colin Hessem, specialist în comunicare la Universitatea de Stat din Oregon, este de părere că relaţiile interpersonale sunt o nevoie de bază pentru oameni, iar lipsa lor afectează sănătatea fizică şi mentală.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe