Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă

Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că singurătatea este asociată cu creşterea frecvenţei coşmarurilor, scrie Science Alert, care citează Journal of Psychology.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă

Singurătatea poate intensifica coşmarurile, sugerează o cercetare recentă

Singurătatea nu afectează doar sănătatea fizică şi mentală în timpul zilei, ci are impact şi asupra somnului, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Statele Unite.

Studiul sugerează că persoanele care se confruntă cu singurătatea au o frecvenţă mai mare a coşmarurilor, ceea ce poate fi rezultatul stresului suplimentar cauzat de lipsa legăturilor sociale puternice.

Cercetătorii au reanalizat date dintr-un studiu anterior şi au descoperit o corelaţie între singurătate şi frecvenţa coşmarurilor, cu stresul acţionând ca factor de mediere.

Un al doilea set de date, obţinut de la un alt grup de participanţi, a arătat că singurătatea afectează atât intensitatea coşmarurilor, cât şi frecvenţa lor.

Deşi studiul nu stabileşte o relaţie directă de cauzalitate, cercetătorii sugerează că aceste descoperiri se potrivesc cu teoria evolutivă conform căreia singurătatea este un semnal de avertizare că organismul duce lipsă de un element esenţial, sprijinul social.

Colin Hessem, specialist în comunicare la Universitatea de Stat din Oregon, este de părere că relaţiile interpersonale sunt o nevoie de bază pentru oameni, iar lipsa lor afectează sănătatea fizică şi mentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici