- Home
- Sănătate
- (28.10.2024, 06:56)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Speranţa de viaţă nu mai creşte: vor muri noile generaţii mai devreme?
Creşterea speranţei de viaţă este un fenomen constant şi destul de bine documentat al secolului al XX-lea, iar datorită progreselor în medicină, durata medie de viaţă a crescut.
Urmărește
5245 afișări
Speranţa de viaţă nu mai creşte: vor muri noile generaţii mai devreme?
Un studiu recent publicat în Nature Aging ridică îndoieli îngrijorătoare cu privire la sustenabilitatea acestei tendinţe: pentru prima dată, creşterea speranţei de viaţă pare să încetinească. O tendinţă observată mai ales în ultimele decenii şi care riscă să pună sub semnul întrebării cele mai optimiste prognoze.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Illinois din Chicago au analizat datele privind mortalitatea din nouă regiuni cu cea mai mare speranţă de viaţă din lume – inclusiv Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Franţa, Italia, Elveţia, Suedia şi Spania – şi au comparat cu date din SUA din 1990 până în 2019.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Rezultatele arată o încetinire bruscă a creşterii speranţei de viaţă la nivel global, cu o scădere deosebit de abruptă în SUA.
În secolul al XX-lea, speranţa de viaţă creştea cu o rată de aproximativ trei ani pe deceniu, datorită progreselor posibile de sănătatea publică şi de noile terapii medicale.
Cu toate acestea, începând cu anii 1990, tendinţa a încetinit brusc, mai ales din 2010. În ţările dezvoltate, speranţa de viaţă se stabilizează sau chiar este în scădere.
Ce înseamnă pentru societate
Creşterea încetinită a speranţei de viaţă are ramificaţii profunde pentru societate şi economie. Unele studii sugeraseră că copiii născuţi în secolul 21 ar putea trăi peste un secol, dar datele actuale contrazic aceste predicţii.
În ţări precum Hong Kong, unde longevitatea este printre cele mai mari, doar 12,8% dintre femei şi 4,4% dintre bărbaţi vor ajunge la 100 de ani.
În SUA, rata de supravieţuire peste 100 de ani este şi mai mică: 3,1%, respectiv 1,3%.
Pe scurt, ideea că cei născuţi astăzi vor trăi cu uşurinţă până la 100 de ani sau mai mult este mult mai puţin probabilă decât am dori să sperăm.
Pe scurt, pentru a observa o creştere cu adevărat semnificativă a longevităţii, ar fi necesare schimbări profunde şi structurale nu numai în domeniul sănătăţii şi cercetării medicale, ci şi la scară socială şi economică, inclusiv revizuirea sistemelor de pensii şi modificarea poliţelor de asigurare.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe