Studiu. Alimentaţia cu restricţie de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia

Un studiu recent sugerează că o metodă simplă, cunoscută drept alimentaţia cu restricţie de timp, poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 să îşi gestioneze glicemia la fel de eficient precum consilierea dietetică individualizată, scrie Science Alert care citează The Conversation.

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Studiu. Alimentaţia cu restricţie de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia

Studiu. Alimentaţia cu restricţie de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia

În loc să modifice ceea ce sau cât mănâncă, persoanele aplică doar restricţii de timp pentru mese, reducând astfel timpul dedicat consumului alimentar într-o fereastră de nouă ore zilnic.

Cercetarea, realizată pe un grup de 52 de persoane, a arătat că această metodă oferă rezultate similare în scăderea glicemiei precum dieta personalizată recomandată de un dietetician.

În cele două grupuri de studiu, persoanele au avut consultanţă timp de patru luni, urmând ca ulterior să-şi gestioneze alimentaţia pe cont propriu pentru două luni. După primele două luni, în ambele grupuri au fost observate îmbunătăţiri ale glicemiei, cu scăderi notabile ale indicelui HbA1c, un marker cheie al diabetului.

Participanţii din grupul de restricţie de timp au menţionat, de asemenea, că s-au adaptat cu uşurinţă şi au primit sprijin din partea familiei, iar unii au observat chiar şi îmbunătăţirea somnului.

Studiul confirmă că restricţia de timp pentru mese reprezintă o abordare simplă şi accesibilă pentru persoanele cu diabet de tip 2, având în vedere că multe persoane nu au acces la consilierea dietetică specializată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici