- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.08.2024, 12:33)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Studiu: Celulele stem ar putea regenera inima după un atac de cord
- Un nou studiu, condus de Arizona State University în colaborare cu Mayo Clinic, ar putea transforma modul în care sunt trataţi pacienţii care au suferit un atac de cord.
- Se pare că celulele stem ar putea regenera inima după un episod de atac de cord.
Urmărește
480 afișări
Echipa a primit o finanţare de 2,7 milioane de dolari din partea National Institutes of Health pentru a explora cum ingineria celulară şi regenerarea ţesuturilor pot ajuta la recuperarea inimii după un atac de cord.
Când are loc un atac de cord, muşchiul cardiac din ventriculul stâng, responsabil de pomparea sângelui în întregul corp, este grav afectat. În timp, această deteriorare pune o presiune suplimentară pe restul inimii, ceea ce poate duce la insuficienţă cardiacă severă. Cercetătorii dezvoltă ţesuturi cardiace inginerizate (EHT) utilizând celule stem cu proprietăţi electrice similare celor ale ţesutului cardiac natural, care ar putea revitaliza ţesutul afectat şi îmbunătăţi semnificativ procesul de recuperare.
Grefarea cu succes a acestor celule duce la formarea de noi celule cardiace, având potenţialul de a înlătura deteriorare muşchiului cardiac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Celulele stem recoltate la naştere sunt unice prin capacitatea lor de a se diferenţia în diverse tipuri de celule, inclusiv celule cardiace. Aceste celule pot fi stocate pentru utilizare ulterioară şi oferă o soluţie promiţătoare pentru tratamentul afecţiunilor grave, cum ar fi atacurile de cord. Acest studiu demonstrează potenţialul enorm al celulelor stem de a regenera ţesuturi vitale şi de a salva vieţi”, explică dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical al Cord Blood Center.
În prezent, celulele stem recoltate la naştere sunt deja utilizate pentru a trata o gamă largă de afecţiuni, de la leucemii, la tulburări genetice sau boli autoimune. În prezent, terapiile cu celule stem au dus la îmbunătăţiri semnificative pentru unii pacienţi, contribuind la regenerarea şi repararea ţesuturilor afectate.
În plus, România se evidenţiază ca fiind una dintre puţinele ţări din Europa care oferă părinţilor acces la recoltarea întregului ţesut placentar la naştere, reprezentând cea mai abundentă sursă de diferite tipuri de celule stem disponibile pentru terapii şi tratamente medicale.
„Cu cât cantitatea de celule stem disponibile este mai mare, cu atât şansele de succes ale unui tratament cresc. Acest studiu deschide noi perspective pentru utilizarea celulelor stem în regenerarea inimii şi subliniază importanţa recoltării lor la naştere ca o investiţie în sănătatea pe termen lung a copilului şi familiei”, adaugă dr. Coltor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Viteza de transmitere a mpox produce îngrijorări
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump