Studiu: Ţigările electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficienţă cardiacă

  • Ţigările electronice pot creşte riscul de a dezvolta insuficienţă cardiacă, arată un nou studiu.
  • Vapingul a devenit o alternativă populară la fumatul tradiţional, dar dovezile privind riscurile sale pentru sănătate sunt încă în curs de investigare.
Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Studiu: Ţigările electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficienţă cardiacă

Un nou studiu, care a analizat aproape 176.000 de adulţi, a constatat că cei care au folosit ţigări electronice aveau cu 19% mai multe şanse de a dezvolta un tip de insuficienţă cardiacă numită disfuncţie diastolică ventriculară.

Disfuncţia diastolică ventriculară apare atunci când muşchiul inimii devine rigid şi nu se umple corect cu sânge.

Studiul nu a găsit o legătură între vaping şi un alt tip de insuficienţă cardiacă numită disfuncţie sistolică ventriculară, care apare atunci când inima este slăbită şi nu pompează suficient sânge, potrivit Health.

Studiul nu dovedeşte că vapingul cauzează insuficienţă cardiacă, ci doar sugerează o asociere.

Experţii recomandă ca fumătorii de ţigări tradiţionale să nu înceapă să fumeze ţigări electronice, dar consideră că vapingul poate fi o alternativă mai puţin dăunătoare pentru cei care doresc să renunţe la fumat.

"Din ce în ce mai multe studii leagă ţigările electronice de efecte nocive şi constată că s-ar putea să nu fie atât de sigure pe cât se credea anterior", a declarat autorul principal Yakubu Bene-Alhasan, medic la MedStar Health din Baltimore.

Noul studiu a fost prezentat la Sesiunea Ştiinţifică Anuală a Colegiului American de Cardiologie şi publicat în Journal of the American College of Cardiology.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici