- Home
- Sănătate
- (28.10.2022, 07:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tată după 40 de ani: cât afectează vârsta fertilitatea şi ce riscuri sunt pentru sănătatea copiilor
Deşi nu există „termene” biologice, la fel ca şi în cazul femeilor, mai mulţi factori pot influenţa şansele unui bărbat de a deveni părinte.
Urmărește
6921 afișări
Tată după 40 de ani: cât afectează vârsta fertilitatea şi ce riscuri sunt pentru sănătatea copiilor
Vârsta pentru a avea un copil este o problemă inerentă corpului nostru: 35-37 de ani este vârsta la care începe fiziologic o scădere a fertilităţii la femei.
Există multe studii despre influenţa vârstei materne asupra sănătăţii copilului nenăscut şi asupra aşteptărilor unei sarcini liniştite, dar cât de mult afectează vârsta tatălui? Nu prea mult, conform rezultatelor a două studii prezentate în cadrul ultimului congres al Societăţii Europene de Medicină Reproductivă ESHRE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Studiile şi-au propus să investigheze dacă şi în ce măsură spermatozoizii unui adult patern cu o anumită vârstă (peste 40 de ani) afectează sănătatea obstetrică a unei femei în timpul sarcinii, tipul de naştere şi sănătatea nou-născutului.
„Eşantionul folosit pentru studii este unul dintre cele mai mari pentru acest tip de cercetare - explică Mauro Cozzolino, specialist în Medicină Reproductivă la IVI Roma: dintre pacienţii care au efectuat donarea de ovule şi pacienţii cu ovule proprii vorbim despre 30.784. pacienţi şi 34.106 sugari, în timp ce vârsta paternă luată în considerare variază între 21 şi 54 de ani.
Am analizat o serie de indicatori de sarcină şi de sănătate perinatală, cum ar fi diabetul gestaţional, hipertensiunea arterială, greutatea bebeluşului, tipul de naştere, circumferinţa capului sau internarea după naştere şi am ajuns la concluzia că vârsta paternă nu afectează rezultatele obstetricale şi perinatale în tratamentele de reproducere asistată cu propriile ovocite”.
Cauzele infertilităţii masculine
Varicocelul, care în general nu provoacă simptome (este o dilatare varicoasă a venelor scrotului, sacul care conţine testiculele, care poate interfera cu producerea spermatozoizilor), se numără printre principalii factori de risc pentru fertilitatea masculină.
Alte cauze posibile includ: defecte congenitale precum criptorhidia, adică eşecul sau coborârea incompletă a testiculelor în scrot; anomalii genetice care provoacă producţie redusă sau deloc de spermatozoizi; infecţii genitale cronice şi insuficienţă hormonală.
Atenţie la peste 50 de ani
Deşi este adevărat că bărbaţii pot, în practică, să devină taţi la orice vârstă, este bine să ţinem cont de doi factori: în primul rând, problemele de sănătate asociate adesea cu înaintarea în vârstă duc la o calitate a spermei care nu este întotdeauna optimă.
În al doilea rând, dacă tatăl este în vârstă, ar putea exista riscuri pentru sănătatea nou-născutului: deşi aceasta este o apariţie destul de rară, unele studii au arătat că după vârsta de 50 de ani, şi cu atât mai mult în prezenţa modificărilor genito-urinale sau a expunerii la substanţe toxice (cum ar fi fumatul şi drogurile), pericolul problemelor neurologice precum autismul şi schizofrenia la copii creşte.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe