- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tinerii, femeile însărcinate, şoferii şi bolnavii mintal ar trebui să evite consumul de canabis - studiu
Tinerii, femeile însărcinate, şoferii şi bolnavii mintal ar trebui să evite consumul de canabis, potrivit celei mai mari analize făcute pe legătura sănătate - canabis, scrie The Guardian.
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Constatările se bazează pe un studiu global realizat de o echipă internaţională de experţi, care a analizat studiile de referinţă privind canabisul şi sănătatea, efectuate în ultimele două decenii. Studiul a fost publicat în BMJ.
Acesta a constatat că, în timp ce compuşii de canabis ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu anumite afecţiuni medicale, consumul de droguri ar putea fi dăunător pentru alte grupuri de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Consumul de canabis a fost legat de sănătatea mintală şi de cogniţia slabă. A crescut riscul de accidente de maşină în rândul şoferilor şi a dus la rezultate slabe pentru copii atunci când femeile însărcinate au folosit acest drog.
Autorii au declarat că ar trebui să se evite consumul de canabis în rândul tinerilor, în timp ce creierul lor este încă în curs de dezvoltare. Ei au susţinut că majoritatea bolilor mintale au fost identificate pentru prima dată în timpul adolescenţei şi la vârsta adultă tânără. Şi aceasta a fost, de asemenea, o perioadă în care "cogniţia este primordială pentru optimizarea performanţelor academice şi a învăţării".
Cu toate acestea, canabidiolul era benefic pentru persoanele cu epilepsie pentru a le ajuta să evite crizele.
Medicamentele pe bază de canabis ar putea, de asemenea, ajuta la reducerea durerii cronice şi la reducerea spasmelor în rândul persoanelor cu scleroză multiplă. De asemenea, ar putea ajuta la reducerea senzaţiei de greaţă şi vărsăturilor în rândul pacienţilor cu o serie de afecţiuni şi ar putea contribui la îmbunătăţirea somnului pacienţilor cu cancer.
S-a constatat, de asemenea, că medicamentele pe bază de canabis îmbunătăţesc calitatea vieţii în rândul pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale şi s-au dovedit a fi eficiente în îngrijirea paliativă. Însă autorii au subliniat că utilizarea medicamentelor pe bază de canabis "nu a fost lipsită de evenimente adverse".
"Dovezile recomandă evitarea canabisului în timpul adolescenţei şi la începutul vârstei adulte la persoanele predispuse să aibă sau să aibă tulburări de sănătate mintală, care sunt însărcinate şi în timp ce conduc", au scris aceştia.
Un studiu separat a constatat că utilizatorii de marijuana aveau "niveluri semnificative" de metale în sânge şi urină. Pentru studiu, publicat în revista Environmental Health Perspectives, au fost analizate sângele şi urina a 7.254 de persoane din SUA.
Academicienii de la Şcoala de Sănătate Publică Mailman a Universităţii Columbia, care au condus studiul, au declarat că marijuana ar putea fi o sursă insuficient recunoscută de expunere la plumb şi cadmiu în rândul consumatorilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO