Totul despre Oatzempic, băutura de slăbit cu ovăz despre care se spune că te scapă de 40 de kilograme în două luni

O băutură pe bază de ovăz care promite pierderea în greutate este ultima tendinţă pe TikTok.

Urmărește
19174 afișări
Imaginea articolului Totul despre Oatzempic, băutura de slăbit cu ovăz despre care se spune că te scapă de 40 de kilograme în două luni

Totul despre Oatzempic, băutura de slăbit cu ovăz despre care se spune că te scapă de 40 de kilograme în două luni

Slăbeşti 40 de kilograme în două luni datorită unei băuturi miraculoase pe bază de ovăz? Se numeşte Oatzempic, de la unirea a două cuvinte, „oat”, care în engleză înseamnă „ovăz”, şi Ozempic, cunoscut medicament pentru diabetici care ajută la combaterea obezităţii.

Dar, care este adevărul din spatele acestei tendinţe lansate pe TikTok şi, mai presus de toate, poate avea efecte negative asupra sănătăţii?

Băutura în cauză este complet naturală şi, de asemenea, foarte simplu de preparat: tot ce ai nevoie este o cană de apă, o jumătate de cană de ovăz (de obicei, se foloseşte ovăz instant) şi sucul de la o jumătate de lămâie. Combini ingredientele, le amesteci şi bei ce primeşti. Asta e tot.

Un TikToker a arătat-o ​​într-un videoclip în care vorbeşte despre „Oatzempic Challenge”, obţinând aproximativ trei milioane de vizualizări în doar câteva zile. Iar hashtag-ul #Oatzempic a explodat imediat.

Revista „Health” a consultat experţi pentru a înţelege dacă o băutură de acest tip te poate ajuta cu adevărat să slăbeşti şi dacă poate fi dăunătoare sau nu.

Dr. Mir B. Ali este directorul medical al Centrului de Pierdere în Greutate Chirurgical MemorialCare de la Orange Coast Medical Center din Fountain Valley, California. El a explicat că Ozempic este un medicament agonist al receptorului GLP-1, afectează creierul şi intestinele şi ajută la suprimarea apetitului până la o săptămână tocmai pentru că acţionează prin imitarea hormonului GLP-1, care este produs în mod natural de organism şi, în acest fel, încetineşte procesul de digestie, făcându-i pe pacienţi să rămână plini mai mult timp.

Ovăzul şi fibrele în general pot, de asemenea, să determine organismul să elibereze GLP-1 în mod natural, dar nu la aceeaşi scară ca Ozempic. Deci, un mic dejun cu fulgi de ovăz este sănătos şi săţios, dar nu ar putea înlocui niciodată Ozempic.

Dr. Mir Ali şi colegul său Rudolph Bedford, gastroenterolog la Providence Saint John's. Centrul de Sănătate din Santa Monica, susţin că fulgii de ovăz pot ajuta la pierderea în greutate şi, mai general, la controlul greutăţii, dar mecanismele lor sunt foarte diferite de cele ale medicamentelor. În ovăz există un tip specific de fibre, beta-glucanul, care este solubil, absoarbe apa şi o transformă într-un gel care încetineşte digestia.

Să slăbeşti 40 de kilograme în două luni oricum nu este sănătos pentru nimeni. Medicamentele sunt folosite numai şi exclusiv sub supravegherea unui medic şi o băutură cu siguranţă nu poate face minuni. Singura notă pozitivă este că această băutură mult-iubită pe TikTok nu are efecte secundare deosebite şi este, de asemenea, considerată destul de sănătoasă, dar evident doar dacă este inclusă într-o dietă echilibrată.

Pe scurt, ceea ce se numeşte Oatzempic nu este dăunător, dar trebuie să bei multă apă pentru a evita umflarea şi constipaţia şi, mai presus de toate, spun specialiştii, nu trebuie să mănânci doar atât.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ovăz,
băutură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici