Un chirurg din Franţa a operat un pacient din Beijing de la 8.700 km distanţă

Intervenţie chirurgicală revoluţionară la un congres medical desfăşurat la Bordeaux.

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Un chirurg din Franţa a operat un pacient din Beijing de la 8.700 km distanţă

Un chirurg din Franţa a operat un pacient din Beijing de la 8.700 km distanţă

Operaţia a avut loc în septembrie şi a durat peste o oră, fiind transmisă în direct participanţilor la congres. Medicul francez a controlat de la distanţă instrumentele din trupul pacientului, aflat de cealaltă parte a planetei, pentru a îndepărta prostata canceroasă.

„Între mişcările chirurgului şi mişcările instrumentului din interiorul pacientului, există o simplă întârziere de 130 de milisecunde, care este practic imperceptibilă cu ochiul liber", a explicat dr. Richard Gaston pentru RMC, subliniind performanţa tehnică a sistemului utilizat.

Experienţa a fost atât de reală pentru chirurg, încât acesta a declarat: „Am avut impresia că operam acasă şi că suntem la doi metri distanţă de pacient".

La acelaşi congres, un alt chirurg, de această dată din Spania, a făcut o intervenţie similară, îndepărtând o tumoare de la un alt pacient din Beijing.

Potrivit lui Richard Gaston, aceasta a fost prima dată când a făcut o operaţie de la distanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
operaţie,
distanţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici