Un nou studiu leagă artrita reumatoidă de modificări ale microbiomului intestinal

O descoperire importantă ar putea schimba modul în care tratăm artrita reumatoidă, o boală care afectează peste 17,6 milioane de oameni în lume.

Urmărește
1682 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu leagă artrita reumatoidă de modificări ale microbiomului intestinal

Cercetătorii britanici au găsit că modificările bacteriilor din intestin pot prezice cine va dezvolta această boală dureroasă a articulaţiilor, scrie Medical News Today.

Studiul, realizat de echipa doctorului Christopher Rooney de la Universitatea din Leeds, a urmărit timp de 15 luni 124 de persoane cu risc de a dezvolta artrită reumatoidă. Dintre acestea, 30 au dezvoltat boala în timpul studiului.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că pacienţii care au făcut artrită aveau o diversitate mai mică de bacterii în intestin faţă de persoanele sănătoase. Mai mult, au identificat două tipuri specifice de bacterii (din familia Prevotella copri) care ar putea juca un rol crucial în declanşarea bolii.

„Intestinul este într-o conversaţie constantă cu sistemul imunitar. Când apar modificări ale bacteriilor din intestin, acestea pot influenţa întregul organism", explică dr. Rooney.

Descoperirea deschide drumul pentru noi tratamente. Cercetătorii cred că în viitor ar putea preveni sau întârzia apariţia artritei reumatoide prin intervenţii care să modifice bacteriile din intestin, cum ar fi probiotice speciale sau schimbări în alimentaţie.

„Este o descoperire promiţătoare pentru tratamente preventive şi personalizate care ar putea îmbunătăţi viaţa celor predispuşi la această boală", spune dr. Rooney.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici