- Home
- Sănătate
- (24.11.2021, 13:01)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou vaccin anti-COVID-19 oferă speranţă persoanelor imunocompromise. Cum acţionează în organism
- Un vaccin anti-COVID-19 care provoacă un răspuns imunitar prin intermediul celulelor albe din sânge s-a dovedit a fi promiţător în cadrul testelor, potrivit unei cercetări efectuate marţi, care oferă o nouă speranţă pentru persoanele cu un sistem imunitar compromis.
- Vaccinul, cunoscut sub numele de CoVac-1 şi dezvoltat de o echipă de la Universitatea germană din Tuebingen, s-a dovedit a produce un răspuns puternic al celulelor albe din sânge, celulele T, la toţi cei 36 de participanţi la prima fază a studiului.
Urmărește
1704 afișări
Un nou vaccin anti-COVID-19 oferă speranţă persoanelor imunocompromise. Cum acţionează în organism
Celulele T sunt celule albe din sânge care atacă şi neutralizează celulele infectate întregi. Acest lucru este diferit de un răspuns de anticorpi, provocat de COVID-19 şi de alte vaccinuri tradiţionale, care vizează direct agenţii patogeni specifici din organism.
Acest răspuns imunitar secundar este potenţial vital pentru pacienţii cu un sistem imunitar slăbit, pentru care vaccinurile COVID-19 existente pe piaţă oferă niveluri mai slabe de protecţie împotriva bolilor grave.
Beneficiarii de transplanturi, de exemplu, primesc un tratament pentru a înăbuşi activitatea anticorpilor pentru a împiedica organismul lor să respingă organul care le salvează viaţa. Pentru aceştia şi pentru alţii, cum ar fi pacienţii cu cancer, ocolirea răspunsului anticorpilor şi ţintirea celulelor T s-ar putea dovedi cea mai bună modalitate de a crea un răspuns imunitar la COVID-19.
Participanţii la studiu au avut între 18 şi 80 de ani şi au primit o singură doză de vaccin, potrivit YahooNews.
„CoVac-1 a prezentat un profil de siguranţă favorabil şi a indus un profil de siguranţă larg, puternic... răspunsuri de celule T", se arată în studiu, menţionând că rezultatele au fost aceleaşi atunci când au fost testate împotriva altor variante ale coronavirusului.
Echipa a raportat că intensitatea răspunsului celulelor T provocat de vaccin a fost mai puternică decât cea care a fost observată prin infectarea cu SARS-CoV-2.
Efectele injecţiei au fost văzute ca durând până la trei luni, potrivit cercetării publicate în Nature.
Raportul a precizat că rezultatele preliminare susţin studiile de fază a doua, aflate deja în curs de desfăşurare la pacienţii cu imunodeficienţe.
Studiile din faza a doua conţin, de obicei, cohorte mai mari decât cele din faza întâi şi vor furniza probabil date importante privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului pentru toate tipurile de pacienţi.
„CoVac-1 ar putea foarte bine să servească drept vaccin (complementar)... în special în cazul persoanelor în vârstă şi al persoanelor imunocompromise cu o capacitate redusă de a crea răspunsuri imune suficiente după vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 cu vaccinurile aprobate în prezent", a adăugat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36