- Home
- Sănătate
- (11.02.2022, 09:34)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unde găsim calciul necesar pentru oase, dinţi şi inimă. Sursa principală nu este laptele
Calciul este un mineral important pentru contracţia musculară, iar crampele musculare ar putea indica o deficienţă în corp a acestui element.
Urmărește
26269 afișări
Unde găsim calciul necesar pentru oase, dinţi şi inimă. Sursa principală nu este laptele
Este cel mai abundent mineral din corpul uman şi este esenţial nu doar pentru bunăstarea oaselor şi a dinţilor, ci şi pentru sănătatea cardiovasculară. Este vorba despre calciu.
„Majoritatea acestui mineral este prezent în oase, dar calciul este important şi pentru contracţia musculară, pentru secreţia de hormoni, pentru dilatarea vaselor de sânge, pentru transmiterea impulsurilor nervoase, pentru reglarea tensiunii arteriale” Alice Cancellato, biolog şi nutriţinist la Centrul pentru Ştiinţe Naşterii şi Ginecologie Oncologică al Spitalului IRCCS San Raffaele din Milano.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
Care sunt principalele surse de calciu? „Sursa primară, spre deosebire de ceea ce se crede în mod obişnuit, nu este laptele, ci apa. Apele bogate în calciu conţin mai mult de 300 mg de calciu pe litru, aşa că trebuie doar să citim eticheta apei pentru a alege una bogată. Pe lângă apă, laptele, iaurtul şi derivatele sunt surse bune de calciu, dar atenţie la brânzeturile învechite. Sodiul, de fapt, elimină calciului prin urină”.
Prea mult calciu poate forma pietre la rinichi
Mai găsim calciu în legumele de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, varza neagră, broccoli, iar apoi în smochine, portocale, rucola, peştele precum sardinele şi macroul. Şi apoi încă surse bune de calciu sunt leguminoasele, în special soia şi năutul, tofu, iaurtul de soia, migdalele, seminţele de susan, crustaceele. Dar amintiţi-vă întotdeauna că calciul trebuie combinat cu vitamina D, care permite absorbţia acestuia. Şi a cărui sursă principală este soarele”.
Care sunt simptomele unei deficienţe de calciu? „Crampe musculare şi probleme circulatorii, cum ar fi mâncărimea. Dar simptomul este mai presus de orice clinic: sunt osteopenia şi osteoporoza”.
Şi care sunt, pe de altă parte, riscurile aportului excesiv de calciu? „Cel mai frecvent risc sunt pietrele la rinichi, dar se pot datora şi unei predispoziţii genetice”.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112